Gazeteci Fatih Portakal 6 Nisan 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zor günlerden geçiyoruz. Mevduat veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşımın ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Portakal hakkında suç duyurusu bulunmuştu. Suç duyurusunun üzerine soruşturma başlatan istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Portokal hakkında, “itibarın zedelenmesi” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

“YURTTAŞ KİMLİĞİMLE SORDUM”

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan davanın ilk duruşmasına Fatih Portakal ve avukatları katıldı. Kimlik tespiti sırasında mesleği sorulan Portakal, “Emekliyim” dedi.

Suç konusu olan paylaşımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekalif-i Milliye kararları ardından attığını söyleyen Portakal şu ifadeleri kullandı:

* 1921'li yıllarda Tekalif-i Milliye kararlarının Cumhurbaşkanı’nın 2020 yılında söylemesi aklıma şu soruyu getirdi; 'Acaba bir şeyler mi  istenecek'. Bunu sadece bir gazeteci değil, normal bi insan da sorabilir.

* Benim sözlerimde Tekalif-i Milliye'ye atıf yapılmışsa da, herhangi mal ya da mevduata el koymadan bahsetmedim. Aklıma soru geldi, acaba dedim, bir şeyler mi istenecek. Cümlemde el koyma diye bir şey yok. İsteme kelimesi var.

* Yurttaş kimliğimle sordum. Her sözü seçerek kullanırım. O cümleyi yazarken her birini düşündüm. 2020 yılında el koyma, gündeme gelebilecek bir şey değil. Serbest piyasa ekonomisi ortada.

[caption id="attachment_6053053" align="alignnone" width="800"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜM VAR"

Bir banka ya da kurumla husumeti olamayacağını söyleyen Portakal, “Sayın Cumhurbaşkanı bu cümleyi kuruyorsa, bir vatandaş olarak ben de bu soruyu sorabilirim. Ben gazeteciyim, yurttaşım. Anayasa'dan gelen haklarım var. İfade özgürlüğüm, düşünce özgürlüğüm var. Bunu hem bir yurttaş olarak sorguladım, hem de gazeteci olarak sorguladım” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETTEN İDDİANAME

Savunmanın ardından mahkeme hakimi Fatih Portakal hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan bir iddianame hazırlandığını ve birleştirme talepli olarak mahkemeye geldiğini belirtti.

Hakim iddianamenin henüz kabul edilmediğini söyleyince Portakal’ın avukatları iddianameyi incelemek istediklerini söyledi.

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme iddianamenin incelenmesine ve kabul edilmesi halinde savunma için sanık ve avukatlarına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

[old_news_related_template title="Fatih Portakal Fox TV'den istifa etti" desc="FOX TV'nin ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın istifa ettiği ileri sürüldü. Haber Koordinatörü Doğan Şentürk'ün tüm ikna çabalarına rağmen Portakal'ın istifasında kararlı olduğunu bildirip ayrıldığı belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/portakal_16_9_1598218419.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-medya-dunyasinda-flas-gelisme-fatih-portakal-fox-tvden-istifa-etti-6003193/"]

[old_news_related_template title="İsmail Küçükkaya'dan 'Fatih Portakal' paylaşımı" desc="FOX'ta yayınlanan Çalar Saat programını sunan İsmail Küçükkaya, ana haber sunuculuğunu bırakan Fatih Portakal için sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Küçükkaya 'Yolun açık olsun sevgili Fatih Portakal 7 yıl yol arkadaşlığı yaptık. Ben sabah, sen akşam. Bir de seçim geceleri. Benim ve Türkiye için unutulmaz. Verdiğin kararın hayırlı olmasını dilerim' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/25/iecrop/12kucukkayadecupe_16_9_1592779021_16_9_1598343799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ismail-kucukkayadan-fatih-portakal-paylasimi-6005664/"]