Geçmiş yıllarda 22 kez ABD’ye giderek Fetullah Gülen ile görüştüğü tespit edilen Bekmezci’nin örgütün elebaşı Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olduğu ve canlı kurye görevi yaptığı belirlenmişti.

Bekmezci, Karşıyaka'da piyasa değeri 2 milyon TL olan lüks bir sitedeki dairede 11 cep telefonu ve 41 bin 446 Amerikan doları ile 66 bin 625 TL para ile yakalanmıştı. Yakalanan telefonlar ve hatlar üzerinden ABD ile görüşmeler yapıldığı tespit edildi.

SAHTE KİMLİKLE AMELİYAT OLDU

Ekiplerin yaptığı araştırma sonucu ele geçirilen yaklaşık 300 bin TL civarındaki paranın Yusuf Bekmezci tarafından örgütün kripto isimlerine aktarıldığı anlaşıldı.

Soruşturma kapsamında Bekmezci’nin özel bir hastanede sahte kimlikle yaklaşık 3 ay önce kalçasından ameliyat olduğu ortaya çıktı. Bu kapsamda araştırma yapan ekipler FETÖ yöneticisini ameliyat eden hastane ile kimlik sahibi hakkında da soruşturma başlattı.

[old_news_related_template title="'FETÖ kamuya sızmak için 'tavşan aday' taktiğini uyguluyor" desc="Devlet kurumlarını ele geçirmek, kendi mensuplarını yerleştirmek için sınav sorularının çalınması, sahte belge düzenlenmesi dahil birçok kumpasa başvuran FETÖ'nün gün geçmiyor ki yeni bir oyunu daha ortaya çıkmasın. FETÖ/PDY üyelerine ait 899 hesaptan 3 milyonun üzerindeki paylaşımı mercek altına alan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, bu defa da örgütün 'Tavşan Aday' taktiğini deşifre etti. Prof. Dr. Ertan, FETÖ'nün bu yöntemle bir kuruma yüksek puan alan birden fazla adayın başvurmasını sağlayarak mutlaka kendi adamlarını yerleştirdiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/22/iecrop/fdb11d1122608fd6b30496d832875469_16_9_1579689312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/feto-kamuya-sizmak-icin-tavsan-aday-taktigini-uyguluyor-5581971/"]

"ONA TERÖRİST DİYEMEM"

Öte yandan Bekmezci'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde örgütün elebaşı Fetullah Gülen hakkında, "Kendisiyle geçmiş yıllarda İzmir'de bir Kuran kursu kurduk. Fetullah Gülen'i severim. Ona terörist diyemem çünkü hiçbir terör faaliyetini görmedim" dediği belirtildi.

FETÖ'NÜN 'KADİM ABİ'Sİ!

FETÖ’nün yönetici kadrosunda olduğu belirtilen Bekmezci’nin aynı evde yakalandıkları sözde Karşıyaka eyaleti imamı Akif Sarı'yı tanımadığını ve Sarı'nın o akşam misafirliğe geldiğini söylemesi dikkat çekti.

Bekmezci verdiği ifadede, “Bank Asya'ya hiç para yatırmadım ve hesabım da yoktu. Çocuklarım da cemaat okullarında okumadı" dedi.

Örgüt içerisinde ’Kadim Abi’, ’İrşatçı’ gibi sıfatlarla tanınan Yusuf Bekmezci’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

[old_news_related_template title="HSK'dan FETÖ açıklaması: Titizlikle inceleniyor!" desc="Hakimler ve Savcılar Kurulu, halen görevde olan hakim ve savcılar hakkında FETÖ/PYD bağlantılarına ilişkin gelen tüm ihbar ve şikayetlerin titizlikle incelendiğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/22/iecrop/hsk-iha_16_9_1579707165.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-hskdan-feto-aciklamasi-titizlikle-inceleniyor-5582522/"]