Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütün gizli bir hücre evini belirleyince harekete geçti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Emniyet İstihbarat birimleri terör örgütünün kritik isimlerinden olan Kamil Bakum’un saklandığı belirlenen evi takibe aldı. Takip çalışmalarının ardından adrese operasyon düzenlendi.

MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASI

Baskında, gözaltına alınan Kamil Bakum’un FETÖ’nin kapatılan bazı şirketleyle Bank Asya’da çalışan kaydı olduğu, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu öğrenildi. Muş Sulh Ceza Hâkimliğinin, Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararları doğrultusunda‘’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’’ ve Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına istinaden ‘’Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık’’ suçlarından aranan şüphelinin Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada da kritik isimlerden olduğu belirtildi.

AVUKATI YÖNLENDİRDİ

Kahramanmaraş’tan Yozgat’daki mitingine giderken 25 Mart 2009’da içinde bulunduğu helikopteri düşen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili kilit isimlerden Kamil Bakum’un şüpheli 2 isme avukat yönlendirdiği belirtiliyor. İddiaya göre, şüpheli Kamil Bakum; helikopterdeki cihazı söken iki Astsubay’ın avukatı Mustafa Atalar’ı davayı üstlenmesi için yönlendiren isim olarak biliniyor.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİ

Bakum’un 2005 yılı öncesinde terör örgütünün sözde Ankara Beypazarı imamı olan 2005-2011 sözde Muş İl İmamlığına getirilen, sonrasında örgütün avukatlar yapılanmasının sözde Gaziantep Bölge İmamı olduğu ardından Güneydoğu imamı olarak görevlendirildiği daha sonra ise İstanbul avukat yapılamasına imamı olarak atandığı belirtildi. Örgüt adına terör örgütü mensubu avukatlardan toplanan himmetleri topladığı belirtilen şüphelinin, bulunduğu adreste FETÖ’den aranan başka bir isimin de bulunduğu öğrenildi.

Yakalanan ikinci isim olan Eşref Üstünova’nın örgütün kripto iletişim yazılım Bylock kullanıcısı ve  kapanan derneklerde veri kaydı bulunduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Yazıcıoğlu davasından FETÖ’cü Aktepe’ler çıktı" desc="Helikopterinin düşmesi sonucu hayatı kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu davasında FETÖ’den hapse mahkum edilen istihbaratçılar Basri Aktepe ile Gürsel Aktepe’in ihmali olduğu belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/26/iecrop/muhsin-yazicioglu_16_9_1609026779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yazicioglu-davasindan-fetocu-aktepeler-cikti-6184846/"]