Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), dün İstanbul Bayramapaşa'da sokağa çıkma yasağına dakikalar kala ekmek fırını önünde toplanan kalabalığın kavgasıyla ilgili açıklama yaptı.

"TRAFİK KAZASINDAN DOLAYI YAŞANDI"

EGM'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

* İstanbul Bayrampaşa İlçesi Yıldırım Mahallesi Millet Caddesinde bir ekmek fırınının önünde kavga eden şahıslar ile ilgili olarak yapılan araştırmada, bir araç ile bir motosiklet arasında maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği, kazadan dolayı tarafların birbirlerini darp ettikleri, akabinde kavgaya karışan şahısların olay yerinden ayrılmış oldukları tespit edilmiştir.

* Ekmek fırınının önünde yaşanan olayın, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınmış olan 2 gün süre ile uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak bir “ekmek alma sırası” kavgası olmadığı, trafik kazasından dolayı yaşandığı anlaşılmıştır.

SOSYAL MESAFEDEN CEZA KESİLDİ

EGM, kazaya ve kavgaya karışan 3 şahısın tespit edildiğini belirterek, "Görevlilerimiz tarafından yakalanarak sosyal mesafe ve izalosyon kurallarına uymamaktan dolayı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa göre para cezası kesilmiş, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten ve alkollü araç kullanmaktan gerekli adli işlemler yapılmıştır" açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Bakanlığın sokağa çıkma yasağı kararı sonrası ortalık karıştı! Kuyruk kavgası" desc="Corona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı üzerine Bayrampaşa’da fırına akın eden vatandaşlar arasında kavga çıktı. Yaklaşık 7-8 kişinin birbirine girdiği kavgaya ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/kavga-iha_16_9_1586551441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakanligin-sokaga-cikma-yasagi-karari-sonrasi-ortalik-karisti-kuyruk-kavgasi-5740241/"]

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu'ndan yasağa uymayan AKP’lilere tepki!" desc="CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer’in, AKP mahalli birim başkanlarının sokağa çıkma yasağına rağmen araçları ile sokağa çıkan ve bu anları videoya çeken kişileri paylaşmasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görüntülere tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, “Sokağa çıkmazı yasağında bile ayrımcılık!” ifadelerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/akp3_16_9_1586625434.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/canan-kaftancioglundan-yasaga-uymayan-akplilere-tepki-5741984/"]