İzmir'in Foça ilçesinde iddiaya göre Adem D. adlı şahsa ait olan 'Egem' ismindeki tekne Kumburnu mevkiinden dün denize açıldı. Saat 16.30 sıralarında Hayırsız Adası yakınlarında seyir halindeyken alabora olduğu bildirilen tekne battı.

Teknede bulunan Şennur Avcı, Sermin Özerman (38), Elifnaz Özerman (16) ve Çınar Ege Göksoy (9) boğularak yaşamını yitirirken, 8 yaşındaki S.G. isimli çocuk denizde kayboldu. Tekneden yaralı olarak kurtarılan Kaan Niyazi Özarmağan, Kardelen Coşkun, Sude Naz Solak ve Mustafa Güzel tedavilerinin ardından taburcu edildi.

FAZLADAN 5 YOLCU

Öte yandan batan teknenin özel bir tekne olmasına rağmen ücret karşılığında yolcu taşıdığı iddiaları doğru çıktı.

Ayrıca 5 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen teknede can yeleği de bulunmadığı da belirlendi.

4 kişilik olduğu öğrenilen tekneye de 9 yolcu alan tekne sahibi Adem D. göz göre göre faciaya resmen davet çıkardı.

KAÇTI AMA YAKALANDI

Faciadan sağ olarak kurtulduktan sonra olay yerinden kaçan teknenin kaptanı Adem D. ekipler tarafından yakalanarak gözaltına aldı. Kaptan Adem D.(39) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
(DHA-İHA)

[old_news_related_template title="Foça'da tekne faciası: 4 ölü" desc="İzmir'in Foça ilçesi açıklarında alabora olan tekne battı. Sahil Güvenlik tarafından 4 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 5 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp olduğu belirlenen Sarp Göksoy'u ise arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Öte yandan teknede bulunanların son fotoğrafı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/02/iecrop/foca-dha-izmir-1_16_9_1596383245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-focada-tekne-faciasi-4-olu-5966063/"]