İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul, Edirne ve Sakarya'da yapılan operasyonda 1'i kamu görevlisi 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı olan kişikerden 5'i yakalandı.

ÖNCE DERİNLEMESİNE ARAŞTIRMA YAPIYORLAR

Şüphelilerin Türkiye’de özellikle Rum, Ermeni, Musevi, İtalyan ve Fransız gibi yabancı kişilere ait sahipleri yurt dışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkullerini tespit ederek usulsüz bir şekilde satışını yaparak haksız kazanç elde ettikleri bildirildi.

Şüphelilerin, sahipsiz mülkleri bulduktan sonra bu mülklerin sahiplerini, varislerini ve Türkiye’deki mülklerinden haberdar olup olmadıklarını araştırdıkları daha sonra eğer varisler Türkiye’ye çok gelip gitmiyorlarsa varisler adına yurtdışı noterlerde varislerin adına sahte bir vekalet düzenledikleri belirtildi.

ÖLDÜ GÖSTERİP SAHTE VARİS YARATIYORLAR

Şüphelilerin bazen de şahısları öldü şeklinde göstererek Türkiye’de bir varisi varmış gibi usulsüz şekilde gayrimenkullerin satışını yaptıkları ifade edildi. Dosyada, Şüphelilerin Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Bebek ve Şişli bölgelerinde 20 eylem gerçekleştirdikleri belirtilerek haklarında “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlarından işlem yapıldığı vurgulandı.