Eski AKP Sakarya Milletvekili, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Tekeler Mahallesi'ndeki evi kurşunlandı. Meydana gelen silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmaz iken saldırgan polis ekiplerince gözaltına alındı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Tekeler Mahallesindeki evinin önüne gelen S.A. isimli şahıs elindeki pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Polis, saldırganı kısa sürede gözaltına aldı. Emniyete götürülen S.A.'nın çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilirken, daha önce de intihar girişimin de bulunduğu ortaya çıktı.

"ALACAK VERECEK MESELESİ"

Saldırgan S.A'nın emniyete verdiği ifadesinde, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün bir akrabası ile aralarında alacak-verecek meselesi olduğunu, aradığı kişinin de Üstün’ün evinde saklandığını öğrenince silahla evi bastığını söylediği öğrenildi.

İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVKEDİLMİŞTİ

AKP'nin 2019 yılında ihraç istemiyle disipline sevk etmesinden sonra Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ayhan Sefer Üstün'de partisinden istifa etmişti.

"SİYESETÇİLERE YAPILAN SALDIRI TOPLUMA YAPILMIŞTIR"

Gelecek Partisi Sakarya il Başkanı Ender Serbes, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’da yapılan evine pompalı tüfekle yapılan saldırıyı kınadı.

Serbes, yaptığı açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, siyasetçilere yapılan saldırının topluma yapıldığını kaydetti. Failin mutlaka adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Serbes, “Konut dokunulmazlığı her insan için kutsaldır. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir siyasetçinin evine saldırmak, toplumsal huzuruna saldırıdır. Genel Başkan yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Onun yanındayız. Aynı zamanda bunun partimize yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Yetkililer olayı en ince ayrıntısına kadar araştırmalı ve kamuoyu bilgilendirilmelidir.” dedi.

"TÜRKİYE ÇETELERİN SOKAKTA DOLAŞTIĞI BİR ÜLKE OLMAMALIDIR"

DEVA Partisi'nin resmi sosyal hesabından Ayhan Sefer Üstün için geçmiş olsun mesajı paylaşıldı.

DEVA Partisi'nin mesajında, "Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı A. Sefer Üstün'ün evine düzenlenen saldırı nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye mafya liderlerinin tehditler savurduğu, çetelerin sokakta dolaştığı bir ülke olmamalıdır. Devlet, sokaklarda huzuru sağlamalıdır" ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU'NDAN 'KORKMUYORUZ' MESAJI

Corona virüsüne yakalandıktan sonra tedavi altına alınan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan saldırıyla ilgili "Korkmuyoruz" mesajı paylaştı.

Sosyal medyadan akşam saatlerinde bir açıklama yapan Davutoğlu, "Korkmuyoruz! Genel Başkan Yardımcımız sayın Ayhan Sefer Üstün'ün evine kurşun sıkanlar ve sıktıranlar bilsinler ki, bizi yolumuzdan döndüremezler. Hukuk reformu diyenler önce çetelere karşı kamu düzenini korumalılar! Bu hain saldırının takipçisiyiz!" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da bir restoran 10 gün içinde üçüncü kez kurşunlandı!" desc="İstanbul Sancaktepe'de bulunan bir restoran, alacak verecek meselesi yüzünden 10 gün içinde 3'üncü kez kurşunlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/13/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1597297291.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulda-bir-restoran-10-gun-icinde-ucuncu-kez-kursunlandi-5984726/"]