Giresun'da özellikle Piraziz ve Dereli ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Bazı yerlerde heyelanlar meydana gelirken yollar kapandı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

BAKAN SOYLU: 5’İ JANDARMA  TOPLAM 12 KİŞİ KAYIP İHBARI SÖZ KONUSU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası bir vefat haberlerinin olmadığını ancak 5’i jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere 12 kayıp ihbarı ve bilgisinin söz konusu olduğunu söyledi.

Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından gece geç saatlerde Giresun’a gelerek AFAD İl Müdürlüğü’nde yetkililer ile bir afet değerlendirme toplantısı yapan Bakan Süleyman Soylu, basın mensuplarına yaşanan afet ile ilgili bilgi verdi. Bakan Soylu, yağmurun bugün (dün) öğleden sonra şiddetini arttırdığını ifade ederek;

* Meteorolojinin bize verdiği bilgiler çerçevesinde 137 kg’lık yoğunluğa kadar ulaşan yağmur bir çok ilçemizi etkisi altına aldı.

* Bu yağmurdan sonra da doğal olarak bir çok ilçemizde yağmurun etkisi ile birlikte hem sel, heyelan ve maalesef ciddi hasarlar meydana geldi.

* Arkadaşlarımızla, hem sayın milletvekilimiz, bakan yardımcımız valimizle ve ilgili kurumdan arkadaşlar ile hep beraber konuyu değerlendiriyoruz” dedi.

İHA


“İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİN DE BULUNDUĞU 20 KİŞİ GÜCE’DE YOLDA MAHSUR KALDI”

Tirebolu-Güce yolunda bir problem olmadığını ama Güce’den sonra yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerinin de içinde bulunduğu toplam 20 kişilik grubun yolda mahsur kaldığını belirten Bakan Soylu;

* 8 kişisi bir noktada diğerleri bir noktada olmak üzere onlar da mahsurlar onlara da ulaşılamıyor.

* En son konuştuğumuzda 3 km’lik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü bu heyelanın tam ortasında kaldılar. Çalışmalar devam ediyor.

* Özellikle elektriklerin kesik olduğu noktalar var. Şuanda kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 6 kişimiz var. Biraz önce söylediğimiz 6 kişiden ayrı.

* Tirebolu’da 1, merkez Çaldağ’da 3 kişi, Espiye’de 1 kişi Dereli-Akkaya köyünde 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık.

* Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldığımız var, alamadığımız var.” ifadelerini kullandı.

İHA


GÖRELE VE ÇANAKÇI İLÇELERİ İÇİN DE UYARILARDA BULUNDU

Bakan Süleyman Soylu, bölgede yağışların bugün de devam edeceğine dikkat çekerek Giresun’un Görele ve Çanakçı ilçesinde yaşayanlara uyarılarda bulundu.

* Çanakçı, Görele ve Doğankent’te yağmur yağışı bekleniyor. Çanakçı’yı yağan yağmur Görele’yi de etkisi altına alırsa vatandaşlarımız uyarmak istiyorum.

* Dere kenarlarında bulunmamaları gerekmektedir.

Şuanda Görele’deki arkadaşlarımız anonslarla vatandaşlarımızı uyarıyorlar.

* Toprak yağmura doydu. Bu nedenle hem biz tedbir alıyoruz hem de vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istiyoruz.

Bakan Soylu, toplantının ardından Dereli ve Tirebolu ilçesinde incelemelerde bulunmak üzere AFAD İl Müdürlüğü’nden ayrıldı.

İHA


FELAKET HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Giresun ve ilçelerinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası 5’i jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişinin Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldukları nokta havadan görüntülendi.

İHA


SEL SULARI ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ

Dereli ilçesinde Akkaya deresi taşarak sele neden oldu. İlçe merkezinde etkisini arttıran sel ATM’leri yerinden söktü.

Park halindeki araçları sürükledi. İlçede birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

YAĞLIDERE VE BULANCAK'TA SEL İLE HEYELAN

Yağlıdere'de akşam saatlerinde başlayan etkili sağanak, sel ve heyelana neden oldu. İlçe merkezinden geçen Yağlıdere Deresi'nin ve yan kollarının taşması sonucu yollar, göle dönerken araçlar güçlükle ilerledi.

Çanakçı ilçesi Karabörk-Kuşköy arası mevkindeki köy yolu yamaçtan kopan toprak nedeniyle kapandı. Kapalı köy yolu, ekiplerin iş makinesiyle çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

CAN KAYBI YOK

Bulancak ilçesine bağlı Cindi köyü mevkisindeki yolun yamacında ani su baskını meydana geldi. Elektrik kesintileri yaşanan bölgede can kaybı olmadığı bilgisi paylaşıldı.

CADDE VE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Öte yandan Dereli ilçesinde Akköy Deresi'nin taşması sonucu cadde ve yollar göle döndü. Park halindeki araçlar sürüklendi. Bölgeye AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. İlçede heyelan sonucu da Giresun-Dereli yolu ulaşıma kapandı.

Giresun il merkezi ve Yağlıdere ilçesinin ardından Dereli ilçesinde de etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. FOTO: İHA


80 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre dün Giresun’da etkili olan sağanak yağışta metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 82,7 kilogram ile Bulancak ilçesine ve 80,8 kilogram ile Yağlıdere ilçesine düştü.

AKP'Lİ VEKİL: 3 KAYIP BİLGİSİ GELDİ

Giresun’da yoğun bir yağmur yağışı yaşandığını belirten AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk 3 kişinin Dereli ilçesinde kaybolduğu yönünde bilgi geldiğini ifade etti.

Öztürk, şunları söyledi:

* Yetkililerle sürekli görüşerek afet ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Valilikçe bir kriz masası oluşturuluyor.

* Şu ana kadar Yağlıdere ve Dereli ilçelerine taşan dereler nedeniyle sahilden ulaşım sağlanamıyor.

* Şu ana kadar 3 kişinin Dereli ilçesinde kayıp olduğu yönünde bilgi geldi. Konu araştırılıyor.

* Bölgedeki HES kapaklarının açıldığı yönünde gelen ihbarlar da var. Bunlarla ilgili DSİ yetkililerinden bilgi almaya çalışıyoruz.

* Giresun bir afetle karşı karşıya devletimiz milletimizin yanındadır.