Giresun'da etkili olan sağanak nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Gece boyu şiddetini artıran yağmur sonrası Dereli ilçesi nehre döndü park halindeki araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi.

Aksu Deresi’nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı. Dere çevresindeki bazı evler de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Felaketten sonra kayıp olarak aranan 9 kişinden 1’inin cansız bedeni, arama-kurtarma ekiplerince Espiye ilçesinde bulundu. İbrahim Güdük’ün cansız bedeninin bulunmasıyla selde yaşamını yitirenlerin sayısı 8'e yükseldi. 2’si asker 8 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

YENİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Dereli ilçesinde derenin taştığı ana ilişkin yeni görüntü kaydı ortaya çıktı. Taşan derenin ilçe merkezine girdiği anlarda vatandaşların panikle kaçmaya çalıştıkları görülüyor. Kimi vatandaşlar ise otomobilleri ile ilçeden uzaklaşıyor. DHA

[old_news_related_template title="Giresunlu baba anlattı: Çocuklarda ishal ve mide bulantısı başladı" desc="Giresun’da yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından yöre sakinleri başta içme suyu ve elektrik ihtiyaçları konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtiyorlar. Oyraca Köyü'nde yaşayan Celal Coşkun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kendilerine hiçbir yetkilinin ulaşmadığını vurguladı ve temiz suya ulaşamadıkları için çocuklarda mide bulantısı ve ishal şikayetlerinin başladığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/24/iecrop/giresun-koy_16_9_1598273052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/giresunlu-baba-anlatti-cocuklarda-ishal-ve-mide-bulantisi-basladi-6004472/"]