Giresun'un Dereli ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle binlerce vatandaşın evi ve iş yeri hasar gördü.

Bölgede çalışmalar sürerken vatandaşlara yiyecek, temiz su ve giyecek yardımları yapılıyor.

NTV'nin kamerasına yansıyan bir görüntü ise dikkat çekti.

Ayağındaki lastik ayakkabılarla hasar gören dağ köyündeki evinden çıkan ve yardım almak için ilçeye gelen Fatma Kışlıbağ, adeta insanlık dersi verdi.

Kışlıbağ'ı çamurların içinde lastik ayakkabı ile yürürken gören görevliler çizme vermek istedi.

Ancak Kışlıbağ, kendisinden önce bölgede çalışanların çizmeye ihtiyacı olduğunu belirterek çizmeleri almak istemedi.

"Benden çok onların ihtiyacı var" diyerek bölgedeki yardım ekiplerini işaret eden Kışlıbağ görevlilerin uzun ısrarları sonucunda çizmeleri kabul etti.

[old_news_related_template title="Bakan Soylu sel felaketinin yaşandığı Dereli'de konuştu" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketi yaşanan Giresun’un Dereli ilçesinde açıklamalarda bulundu. 8 köy yolunun hâlâ kapalı olduğunu ifade eden Soylu, “Onları açma seferberliği devam ediyor. Burada görmüyorsunuz ama özellikle Espiye, Doğankent, Güce, Dereli ve bir-iki tane daha ilçede köy yollarında çok büyük tahribat ve hasar var. Arazilerde büyük tahribat ve hasar var. Büyük kaymalar var, heyelanlar var. Diyelim ki 35 kilometrelik yolun 25-26 kilometresi gitmiş. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/26/iecrop/detay-kopya-9_16_9_1598445600.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-soylu-sel-felaketinin-yasandigi-derelide-konustu-6008271/"]