Mültecilerin arasında, yaşananları anlamayacak yaşta olan binlerce çocuk da var. Aç, yorgun, bitkin ve çaresizler... Olan yine ailelerinin kaderine ortak çocuklara oluyor...

(FOTO: DHA)


Bir tatil beldesinde arkadaşlarıyla denize girerken takması gereken can simidini ailesiyle birlikte çıktığı ölüm yolculuğunda boğulmamak için takacak olan çocuk her şeye rağmen gülümsemekten vazgeçmiyor.

(FOTO: REUTERS)


Buz gibi betona serdiği battaniyelerin üzerine yatırdığı çocuklarının karnını doyurmaya çalışan anne, rüzgarın hızını kesmek için demir bariyere muşamba sardı.

(FOTO: REUTERS)


Meriç Nehri'nde içi çamurlu, dışı yosun tutmuş tahta bir kayık... Kayığı belki de oyuncak sanıyor çocuk... Daha önce hiç görmediği bir ülkeye yolculuk yapacak, hayalindeki yeni hayat için...

(FOTO: REUTERS)


İki bayat simit, ucuz ve dayanaksız montlarıyla ayaza direnen küçük çocukları sevindirmeye yetiyor. 

(FOTO: REUTERS)


Dünyanın bütün yükünü omuzlarında taşıyor sanki, bir köşede usulca bekliyor. Kafasında bin türlü soru: Nereye gidiyoruz, niye gidiyoruz, nasıl yaşayacağız, babam iş bulacak mı?

(FOTO: REUTERS)


Hiçbir şeyden habersiz kundaktaki kardeşini seviyor göçmen çocuk. Belki de o da Türkiye'ye geldiğinde kardeşi gibi kundaktaydı. Onlar büyüyor, şartlar değişiyor. Onlar zorluklarla, savaşlarla, imkansızlıklarla büyüyor.

(FOTO: İHA)


Babasının omzunda uyuya kalmış bir bebek daha... Minik ayakları toprağa basmasa da kilometrelerce yürüyen babasının sırtında bitap düştü.

(FOTO: DHA)


Ayakları çıplak, bakışları donuk. Neler olduğunun farkında değil. Annesi telaşlı, belki de bir bot buldular Yunanistan'a geçmek için.

(FOTO: DHA)


İki bacağındaki eklem rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen İranlı Zekeriya ailesiyle birlikte Yunanistan'a gitmek istiyor. Zekeriya'nın anne-babası oğulların Almanya'ya götürüp tedavi ettirmenin hayalini kuruyor.


(FOTO: SÖZCÜ)


Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy adasına geçmeye çalışan göçmenler ölümden döndü. Yunan askerleri aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlere ateş etti.

(FOTO: SÖZCÜ)


Kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler her an batma tehlikesindeki botların içinde birbirlerine sarılıp dehşeti yaşadı.

(FOTO: SÖZCÜ)