Deniz yolu ile göçmenlerin Yunan adalarına geçişi sürüyor. Yoğunluğun en çok yaşandığı Yunanistan’ın Midilli adasında ise güvenlik güçleri ile göçmenler arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Bölgede geçişler sürerken, adadaki göçmenlerin Yunan askeri botu ile Türkiye’ye deniz yolu ile geri gönderileceği iddiası ile sürüldü.

Sözcü’nün bölgedeki yetkili makamlardan edindiği bilgiye göre, söz konusu iddia hakkında henüz bir bildirim yapılmadı. Sahil Güvenlik ekipleri ise bölgede teyakkuzda bekleyişlerini sürdürüyor. Öte yandan Jandarma ekiplerinin bölgede kötü hava şartları sebebiyle başlattığı geçiş yasağı ve kontrollerin devam ettiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Türk Sahil Güvenliği üç günde iki bini aşkın göçmen kurtardı" desc="Türk Sahil Güvenlik ekiplerine ait bot ve helikopterleri, deniz yoluyla Yunan adalarına gitmeye çalışırken boğulma tehlikesi yaşayan göçmenleri kurtarmak için adeta seferber oldu. Son üç günde botları su alan, sürüklenen, alabora olma tehlikesi geçiren iki bini aşkın göçmen kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/03/iecrop/multeci-dhas_16_9_1583249327.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turk-sahil-guvenligi-uc-gunde-iki-bini-askin-gocmen-kurtardi-5658613/"]