Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü, corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında yurtdışından gelenlerin, evlerinden dışarı çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri süresinin 5 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Yapılan uyarı şöyle:

* Yaşanmakta olan corona virüs salgınını önlemek amacıyla yurt dışından ve umreden gelen vatandaşlarımızın geliş tarihinden itibaren 14 gün süre ile evlerinden dışarı çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri istenmişti.

* Bu süreci hem güvenli ve sağlıklı hem de mağdur olmadan atlatabilmeniz için konunun uzmanı hekimlerimizin önerileri ve alınan önlemler kapsamında evden dışarı çıkmama, ziyaretçi kabul etmeme süresi 5 gün daha uzatılmış olup, vatandaşlarımızın bu kurala uymaları kendileri ve çevreleri için önem arz etmektedir. (İHA)

[old_news_related_template title="İlk kez uygulandı... Rize'de belde ve köyler karantinaya alındı, giriş çıkışlar kapatıldı" desc="Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ve yakınındaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/27/iecrop/kend_16_9_1585314203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ilk-kez-uygulandi-belde-karantinaya-alindi-giris-cikislar-kapatildi-5707674/"]