[imza_template desc="Mustafa SARIİPEK,Kemal ATLAN,Yaşar ANTER,Latif SANSÜR,Can ÇAPAR,Uğur AKAGÜNDÜZ" arry="Mustafa SARIİPEK,Kemal ATLAN,Yaşar ANTER,Latif SANSÜR,Can ÇAPAR,Uğur AKAGÜNDÜZ">[/imza_template>

Corona virüsü ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden birisi de 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kısıtlamasıydı. 0-14 yaş grubuna bugün 4 saatliğine sokağa çıkma izini verildi. Saat 11.00'da başlayan izin saatler 15.00'ı gösterdiğinde sona erdi. 0-14 yaş grubu çocuklar kimileri parkta oyun oynarken, kimileri de yürüyüş yaptı. Çocukların maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.

(FOTO: DHA)


"ÇOK MUTLUYUM"

Kadıköy Kalamış Parkı'na gelen bir çocuk, "Çok mutluyum parka geldiğim için" diye konuştu. Sezen Mesçioğlu, "2 aydır evin içerisindeydi, neredeyse yürümeyi unutmuşlardı. Çok mutluyuz çocuklar da çok heyecanlandı" diye konuştu.

Parka gelen başka bir çocuk, "Sokağa çıkmak çok güzel burada çok eğleniyorum. Sahilde geziyorum. Eğlendiğim için de heyecanlanıyorum" dedi.

(FOTO: İHA)


ANKARA'DA PARK VE BAHÇELER

Ankara'da dışarı çıkan çocuklar, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak, maske takmak şartıyla park ve bahçelere gitti. Bisiklet ve patenlerini kullanan çocuklar, güneşli havanın keyfini çıkardı. Dışarı çıkabildikleri için mutlu olduklarını belirten çocuklar, evde sıkıldıklarını ve bugün 4 saat boyunca parkta eğleneceklerini söyledi.

(FOTO: DHA)


İZMİR'DE GÜLÜŞLER YANKILANDI

İzmir'de, saatlerin 11.00’i göstermesi ile birlikte uzun bir aradan sonra Konak’ın parkları çocuk gülüşleriyle yankılandı. Parklara doluşan çocuklar, ebeveynleri ve görevlilerin de yardımıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmedi.

(FOTO: DHA)


Havanın güneşli ve sıcak olmasını da fırsat bilen çocuklar, parklarda koştu ve arkadaşlarıyla oyunlar oynadı. Kısıtlama nedeniyle parklardan uzak kalan çocuklardan 5 yaşındaki Masal Özçelik, “Uzun zamandır evden hiç çıkmıyorduk. Babama beni parka götür dedim ama götürmedi. Bugün de yasak kalktığı için parka geldim, arkadaşlarımla oynadım” diyerek bu duruma çok sevindiğini söyledi.

(FOTO: İHA)


Çocuğunun evde kaldıkları süre boyunca çok sıkıldığını ifade eden Anıl Özçelik de “Bu izin, aileler için de çok iyi oldu. Bu süreci bu şekilde atlamamız gerekiyor. Çocukların bir nebze olsun nefes almalarını sağladıkları için yetkililere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

"DEVAMINI BEKLİYORUZ"

Çocukları evde tutmanın çok zor olduğunu söyleyen Kemal Yıldırım, “Biz de parka geldik biraz oynasın diye. Çok sevindi. Bu izinlerin devamını bekliyoruz. Çocuklar çok mutlu oldu. İnşallah memleketimiz bu beladan kurtulur, hepimiz rahat ederiz” dedi.

(FOTO: DHA)


Bir an önce güzel günlere dönmek istediklerini ifade eden Sibel Dokuyucu ise “Çocuklarla evde baş etmek çok zor oluyor. Evimiz parkın karşısında, camdan gördükçe dışarıya çıkmak istiyordu. Bu izin iyi oldu” ifadelerini kullandı.

BURSA'DA SÜPER KAHRAMANLAR


Bursa’da 'Süper Kahramanlar' kıyafetli gençler de maske dağıtarak çocukları eğlendirirken, sık sık sosyal mesafe hatırlatmasında bulundu. Çocuklar parklardaki oyun aletlerine sosyal mesafeye uyarak bindi. Bando ekibi ile Süperman ile Mickey Mouse çizgi karakterlerinin kılığına giren animatörler çocuklara maske dağıtarak onları gönüllerince eğlendirdi.

(FOTO: DHA)


İZMİT'TE GÜZEL HAVA

İzmit'te günler sonra ilk kez dışarıya çıkan 14 yaş ve altındaki çocuklar, güneşli havanın ve parkların tadını çıkardı.

Deniz ve Derya isimli iki çocuğuyla beraber parka gelen Semra Çınar, çocukların sabah erken saatlerde uyanıp parka gelmek için sabırsızlandıklarını belirterek, Bu sabah çok erken kalktılar parka gelebilmek için. Çok mutlular, inşallah bir an önce bu hastalık ülkemizden gider ve biz normal yaşantımıza döneriz" dedi.

(FOTO: İHA)


ANTALYA'DA DONDURMA KUYRUĞU


Antalya’da bugün dondurmacı önünde kuyruğa girenler görenleri şaşkına çevirdi. Bugün kısıtlamaların 4 saatliğine kalmasının ardında çocuklarıyla birlikte parklara akın eden Antalyalılar sosyal mesafe kuralını unuttu.

(FOTO: SÖZCÜ)


Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’nde bulunan Matruşka Parkı’nda bir dondurmacı önünde yanlarında çocukları olduğu halde maskesiz uzun kuyruk oluşturanları görenleri şaşkına çevirdi.

ESKİŞEHİR'DE PARKLARA AKIN

Eskişehir'de ise parklara adeta akın eden çocuklar yanlarında çok özlediği bisikleti, kaykayı, pateni, akülü arabası veya en çok sevdiği oyuncağını da yanında götürdüler. Parkta çeşitli oyunlar oynayan çocukların maske takmamaları yanlarındaki velilerinin ise taktıkları görüldü.

(FOTO : SÖZCÜ)


EDİRNE

Edirne'de 14 yaş ve altı çocukların sokağa çıkma yasağının 4 saatliğine kaldırılmasını fırsat bilen aileler de çocuklarıyla birlikte Saraçlar Caddesi’ne  gitti.

(FOTO: SÖZCÜ)


Vatandaş yoğunluğu ile dikkat çeken caddeye giriş ve çıkışlar Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirilirken, ateş ölçümü de yapıldı.

HATAY

Hatay’da maskelerini takarak  güneşli havanın tadını çıkaran çocuklar, Antakya Vali Göbeği Parkı'nda zaman geçirdi.

(FOTO: SÖZCÜ)


Kimisi evcil hayvanını dışarı çıkardı onunla zaman geçirdi, kimisi bisiklete bindi, kimisi yürüyüş yaptı.

MARMARİS

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise sokak, park, oyun bahçelerinin yanı sıra plajlar da yoğunlaştı. Özellikle sahil şeridinde oynayan çocuklar emniyet güçlerini de zor durumda bıraktı. Bölgede devriye gezen emniyet güçleri sahilde sık sık sosyal mesafeyi koruma anonsları yaptı.

(FOTO: SÖZCÜ)


Oyun parklarına girmek yasak olmasına rağmen, parklara çekilen emniyet şeritleri de göz ardı edildi. Aileleriyle birlikte parka gelen çocuklar oyun istasyonlarında keyifli vakit geçirdi.

BODRUM

Bodrum ilçesinde ise Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet ve Bitez plajları doldu taştı. Anne ve babaları ile birlikte Bitez sahilini dolduran çocuklar aileleri ile birlikte bol bol denize girdi, güneşlendi denizde oynadı.

(FOTO: SÖZCÜ)


SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Yaklaşık iki ay sonra arkadaşları ile sokağa çıkan 14 yaşındaki  Efe Tavşan “Mahalleden arkadaşız ama iki ay sonra ilk kez buluştuk, biraz dolaştık, sohbet ettik, sosyal mesafeyi korumaya çalıştık. Kalabalık yerlerden uzakta durmaya çalıştık” dedi.

Bodrum'da hava sıcaklığı 34 deniz suyu sıcaklığı ise 19 derece olarak ölçüldü. Yasağa rağmen vatandaşların denize girdiği görüldü. Özellikle plaja gelen anne babaların sosyal mesafeye uymadıkları görüldü. Bazı çocuklar ise guruplar halinde bisiklete binip gezdi.

"GÖRÜNCE İNANAMADIK"

Özellikle Bitez plajında iki ay sonra oluşan yoğunluk şok etti. Evli ve iki çocuk babası iş insanı Veli Ermiş “Eşim ve çocuklarımla yürüyüşe çıkmıştık, sahildeki kalabalığı görünce şok olduk, oysaki bırakın denize girmeyi plajda durmak bile yasak, bir süre yollarda dolaştıktan sonra eve döndük” ifadelerini kullandı.

Bodrum polisi ve bekçiler öğle saatlerinde şehir merkezin de ki plajları dolaşarak denize girenleri ve sahilde oturanları uzaklaştırdı. 6 vatandaşa idari ve uyarı işlemi yapıldığı görüldü.

KUŞADASI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de benzer görüntüler vardı. 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Deniz kenarı, çocuk oyun alanları, trafiğe kapalı alanları dolduran çocuklar, güneşli havanın tadını çıkardı. Kimi denize girip serinledi, kimi uçurtma uçurdu, kimi salıncakta veya bisiklette zaman geçirdi.

(FOTO: SÖZCÜ)


Caddeye ailesiyle birlikte gelen Gürcan Akardeniz, “Saraçlar Caddesi’ne kuşlar için geldik. Çocuklar evde çok sıkıldılar. Çok mutluyuz. Çocuklar da mutlular. En önemlisi de o zaten” ifadelerini kullandı.

YURTTAN MANZARALAR

2,5 yaşındaki kızı Miray ile parka gelen Bahadır Arat:

* Daha büyük ve daha zor görevleri olanlar var, doktor ve hemşireler gibi. Onların çocuklarının durumu daha zor, onlar çocuklarını hiç göremiyorlar. Biz en azından akşam olunca çocuğumuzu görebiliyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu süreci atlatacağız.

Çocuğuyla vakit geçiren Cengizhan Ürün:

* Çok uzun zaman sonra yasağın ardından dışarı çıktık. Çocuğumuz yaklaşık 45 gündür dışarı çıkmıyordu. Havaların da güzelleşmesiyle iyi oldu bu. Çocuğumuz da biz de mutlu olduk.

(FOTO: DHA)


Baba Mehmet Ali Yanmazcan:

* Çocuklar evde sıkılma olayından ziyade dışarı çıkamadılar. Evlerde telefon veya tabletlerle oynuyorlar. Bugün dışarı çıkarak mutlu oldular.

(FOTO: DHA)


Oğlu Ali Kaan'ı parka çıkaran babası Atalay Atar:

* Çocuklar uzun zamandır dışarıda değildi. Evde de canları sıkılıyordu.  Bu karar iyi oldu. Bugün de onunla oynuyorum ve zaman geçiriyorum. Havaların ısınmasıyla beraber çocuklar dışarıyı özlüyorlar. Bana sürekli 'baba parka gidelim' diyorlar. Bu sürecin geçmesini bekliyoruz.

(FOTO: DHA)


Anne Ayşe Eroğlu:

* Bugünü dört gözle bekliyorduk. Çünkü kızım gerçekten evde çok sıkıldı. Okullar kapandığından beri evdeyiz hiç çıkmadık. Bugün adeta uçarak parka geldi.

Baba Hasan Kırdar:

* Evde çocuğun psikolojisi bozuldu. Park alanlarını seviyor, son zamanlarda oyuncaklarıyla bile oynamıyordu. Bugünü fırsat bildik. Çok da iyi oldu.

(FOTO: DHA)


Anne Gözde Köken: 

* 2 aydır dışarı çıkmıyordu. Çocuk insan görmüyordu bugün çıkınca dışarı iyi oldu. En güzel zamanlarında dışarı çıkamıyordu. Neşesi yerine gelir.

9 yaşındaki Lara Keleş:

* Korona virüs var. Parkta oyun oynarsam virüs geçebilir. Hiç dışarı çıkmadım yeni çıktım. Özledim dışarıyı. Bugün sadece yürüyüş yapıp gezeceğim.

10 yaşındaki Cenk Demir Kar:

* Kuzenlerimle de buluşacağım. Kuzenlerimi 3 aydır neredeyse görmüyorum. Çok özledim onları.

(FOTO: DHA)


Sahilde kumla oynayan 6 yaşındaki Asya Özer:

* Denizi özlemiştim. Şimdi denize bakıyorum, iznin tadını çıkarıyorum.

PARKLAR HAZIRLANDI

Çocuklar dışarı çıkmadan bazı önlemler alındı. Birçok belediye, açık hava alanları ve parklarda bulunan ortak kullanım noktaları, çardaklar, oturma bankları ve tüm oyun gruplarının tamamında dezenfekte çalışması yürüttü.

(FOTO: İHA)


NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kontrollü sosyal hayat takvimi kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların pazar günlük sokak izninin ardından bugün de çocuklar sokağa çıktı. 15 yaş altı çocuklar 40 gün sonra ebeveynlerinin gözetiminde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sokağa çıktı. Sokak izni saat 11.00'da başladı ve 15.00'e kadar sürdü.