Umreye giderek Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği Hac kuraları saat 10:00'da Diyanet Başkanlığı Konferans Salonunda çekilmeye başlandı. Diyanet TV'de canlı yayın ekranlara gelen kura çekimi ile sonuçlar anlık olarak öğrenilebiliyor. Saat 10:00'da başlayan canlı yayın sona erdi fakat kura çekimi devam ediyor. Diyanet TV hac kura çekimini bir daha canlı yayınlayıp yayınlamayacağını bildirmedi.  Saat 21:00’den itibaren ise e-Devlet sistemi aracılığıyla sorgulanabileceği gibi SMS yoluyla da grup başlarına gönderilecek.

HAC KURA ÇEKİMİ CANLI YAYIN



HAC KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bugün hac kura çekim sonuçları canlı yayınla açıklanıyor. Diyanet İşleri Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen kura çekiminin sonuçları saat 21:00'den itibaren e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabileceği gibi SMS yoluyla da grup başlarına mesaj gönderilecek.



DİYANET TV HAC KURA SONUÇLARI LİSTESİ

Diyanet TV üzerinden yayınlanan hac kuralarında illere göre çekilişler tamamlandıkça sonuçlar ekrana yansıtılıyor. Ankara kura sonuçlarının bir kısmını aşağıdaki görsellerde görebilirsiniz.

























 




































HAC KESİN KAYIT TARİHLERİ 13 – 24 OCAK

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırma imkanı bulacaklar.13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 08:00’den itibaren www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi” linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile kendilerine ait e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “ Acente Organizasyonunu” tercih ederek “2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir” belgesini alabilirler.