Tüm dünyada etkili olan corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla başlatılan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması son olarak geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Vatandaşlar 1 Haziran tariti itibarıyla normalleşme sürecine girilmesiyle bu hafta için sokağa çıkma yasağı olup olmadığını merak etmeye başladı. Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunmuştu. Bu gece ise İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama geldi. İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağında son durum...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından "15 ilde; 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamanın olduğu cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek" açıklaması yapıldı.

HANGİ İLLERDE YASAK VAR?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı 15 ilde uygulanacak. Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde hafta sonu sokağa çıkmak yasak olacak.

SAĞLIK BAKANI KOCA NE DEMİŞTİ?

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Bakan Koca şunları söyledi;

Sokağa çıkma kısıtlaması, bildiğiniz gibi daha çok özellikle en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı durumda daha çok uyguladığımız bir durumdu. Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa, o durumda gerektiğinde illerde her zaman karar almak olabilir. Bilim Kurulunun böyle bir önerisi oldu. Gerektiğinde iller bazında, vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir.