Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, hastaneye muayene olmaya gelen bir hastanın yakınları uzun süredir beklediklerini söyleyerek taşkınlık çıkardı.

Bu sırada corona virüsü tanı odasında görevli Eyüp Toprak, hasta yakınlarına sessiz olmalarını söyledi. Küfürler etmeye başlayan hasta yakınları, Toprak'a yönelerek tekme ve yumruklarla saldırdı.

Hastanedeki güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, Toprak'ın yüzüne aldığı yumruk darbeleri ile burnunun kırıldığı belirlendi. Burnunda 3 kırık tespit edilen genç sağlıkçı, 10 gün iş göremez raporu alarak, kendisini dövenlerden şikayetçi oldu.

"DEVLETİM VE VATANDAŞIM BENDEN SAĞLIK HİZMETİ BEKLİYOR"

Corona virüsü tanı odasında görevli olduğu için çevresinden izole şekilde yaşayan ve şehir dışında yaşayan ailesini 5 aydır göremediğini belirten Eyüp Toprak yaşadıklarını şöyle anlattı:

* 18 yaşımdan beri bu hastanede çalışıyorum. Pandemi sürecinden bu yana yaklaşık 5 aydır ailemi görmeden burada corona virüsünü yenmek için savaşıyoruz.

* Dün gece burada bir arbede yaşandı ve burnumun 3 yerinden kırıldığını öğrendim. Doktor hanım dışarıya çıkmıştı. Ben de ‘sıranızı bekleyin’ diyerek yer gösterdim. Daha sonra doktor hanım geldi. Hastayı çağırdık ama hastanın olmadığını gördüm.

* Doktor hanıma hastanın burada olmadığını, geldiğinde muayeneye alacağımızı söyledim. Ondan sonra doktor başka bir Covid-19 hastası için telefonda görüşüyordu, ben de şu anda telefonla görüştüğünü ve biraz beklemeleri gerektiğini söyledim.

* Bana ağır konuşmaya başladı 'Sen çok saçma konuşuyorsun, çok boş konuşuyorsun' gibi sözler söyledi. Daha sonrasında da küfretmeye başladı ve 'Bir şey daha söylersen senin için hiç iyi olmayacak' dedi.

* Sonrasında beni duvara iterek yumruk attı. Darp raporu ve 4 günlük iş görmemezlik raporu aldım. Doktorum ‘uzatabiliriz, uygun görüyorum’ dedi. Bu dönemde bir rapor alıp gitmek istemiyorum.

* Devletim ve vatandaşım benden sağlık hizmeti bekliyor, savaşmaya devam edeceğim. Pazartesi gününden itibaren işe başlayacağım.

"ANNEM GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE ARADI"

Annesinin ağladığını ve sağlık çalışanlarına şiddetin son bulmasını istediğini ifade eden Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Annemle konuştum ve olayı anlattım. Gözyaşları içerisinde 'ben oğluma bir tokat bile atmadım. Başkası nasıl burnunu kırar' diyerek ağladı. Sağlık çalışanlarına ne olursa olsun bu şekilde bir olayın olmaması gerekiyor.

* Her gün işe giderken ‘acaba başımıza bir şey gelecek mi’ diye düşünüyorum. Ben devletimizden bana bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırmasını istiyorum. Sağlık çalışanlarına şiddetin son bulmasını istiyorum.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Hasta yakınlarının Eyüp Toprak'a saldırma anı ise hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kişinin Toprak'a yumruk ve tekmelerle vurması ile güvenlik görevlilerinin araya girerek kavgayı sonlandırması yer aldı.

Öte yandan 2 saldırganın ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Adli soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Coronada sevindiren haberi başkan verdi: 1 aydır vaka görülmedi" desc="Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ve birlik üyesi esnaflar, corona virüsü salgını sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Görüşme esnasında açıklama yapan Gürkan, Edirne’de yaklaşık 1 aydır corona virüsü vakasının görülmediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/10/iecrop/corona-iha4_16_9_1591806872.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/coronada-sevindiren-haberi-baskan-verdi-1-aydir-vaka-gorulmedi-5867409/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında flaş gelişme: Gelecek hafta başlıyor" desc="İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan Avrupa Birliği yetkilileri corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında yen bir adım atılacağını duyurdu. İki kaynak, gelecek haftadan itibaren GDO'lu corona virüsü aşıları için test sürecinin hızlandırılacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/10/iecrop/asi-reters_16_9_1591789564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-asisinda-flas-gelisme-gelecek-hafta-basliyor-5866578/"]