Hatay'da 2 gündür devam eden, zaman zaman kontrol altına alınıp tekrardan alevlenen yangını söndürme çalışmaları 3. güne kaldı.

Alevlerin sık sık yön değiştirmesi, arazi şartlarının engebeli olması, havanın kuru olmasının etkisiyle yangın akşam saatlerine kadar sürdü. Bugün de kontrol altına alınamayan yangına havanın kararmasıyla hava desteği kesildi.

3 MAHALLEYE ULAŞTI

Şu an Antakya ilçesi İçmeler, Kisecik ve Karlısu mahallelerine yangın ulaştı. Yangın söndürme ekiplerinin yerleşim yerlerinin girişlerine konuşlandığı şu an için yerleşim yerlerine büyük bir tehdidin olmadığı öğrenildi.

ÇOK SAYIDA PERSONEL MÜDAHALE ETTİ

Yangına sabah saatlerinden itibaren 2 uçak, 12 helikopter, 182 arazöz, 24 iş makinesi, 45 teknik personel, toplamda 792 personel müdahale etti.

CAN KAYBI YOK

Yerleşim yerlerine yakın yangında can kaybı olmadığı açıklandı.

BİR MAHALLEDE TAHLİYE VAR

Yaylacık Mahallesi ve Kisecik Mahallesinde ufak miktarda zarar olduğu öğrenildi. Kisecik Mahallesi'nin beli kısımlarında tahliye yapıldığı açıklandı.

KARŞI ATEŞ İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Hatay'ın Samandağ ilçesinde ormanlık alanda önceki gün başlayan, kontrol altına alındıktan sonra bazı bölgelere yeniden yayılan yangını söndürmek için karşı ateş tekniğine geçildi. Basın açıklamasının ardından yangının olduğu bölgede incelemede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gece Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Hatay´daki orman yangınıyla mücadele için arkadaşlarımızla sahadayız. Karşı ateş tekniği de dahil olmak üzere yangını kontrol edebilmek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz, ekiplerimizle var gücümüzle mücadele ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Hatay'daki yangın yön değiştirerek tekrar alevlendi!" desc="Hatay'da dün öğleye doğru başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yön değiştirerek tekrar alevlendi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğü öğrenildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangının Antakya Kisecik mevkisinde sürdüğünü belirten Çiçek, yangının yüksek kesimlerde seyretmesinin müdahaleyi zorlaştırdığını belirtti. Çiçek ayrıca Kisecik mahalle sakinleri arasında kendi istekleri ile mahalleden ayrılanlar olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/06/iecrop/hatay-sozcu1_16_9_1599403092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hataydaki-yangin-yon-degistirerek-tekrar-alevlendi-6025513/"]