Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi ise yaralandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, fabrikadaki patlamanın ardından geriye kalan patlayıcıların imha edilmesine karar verdi.

Patlayıcıları taşıyan kamyonda, dün yükünü boşaltırken meydana gelen patlamada 3 askerimiz şehit oldu, 12 kişi de yaralandı.

KAMYONDA BEKLETİLİYOR

Adapazarı'na bağlı Taşkısığı Mahallesi’nde bulunan taş ocağında dün yaşanan patlama nedeniyle, fabrika alanında imha edilmek için bekletilen yaklaşık bir buçuk ton patlayıcı ve yanıcı madde AFAD ve Jandarma ekipleri gözetiminde kamyon içerisinde bekletiliyor.

GİRİŞ VE ÇIKIŞA KAPATILDI

Fabrika bölgesi yakınlarında bulunan Yağbasan, Su Kenarı, Yukarı Çalıca ve Akarca mahallelerine tedbir amacıyla giriş çıkışlar kapatılırken, vatandaşlara gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Birçok aile yaşadıkları korku nedeniyle mahallelerini terk etti.

[old_news_related_template title="Adım adım facia! İhmaller zincirini tek tek anlattı" desc="Sakarya’daki 'Büyük Coşkunlar' havai fişek fabrikasındaki patlamanın altından ihmaller zinciri çıktı. Patlama sonrası tutuklanan iş güvenliği uzmanı Aslı B., 7 kişinin ölümüne 126 kişinin de yaralanmasına sebep olan faciaya giden süreci tek tek anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/08/iecrop/hendeksozcudha_16_9_1594194884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/adim-adim-facia-ihmaller-zincirini-tek-tek-anlatti-5918279/"]

[old_news_related_template title="Sakarya'da patlama... Acı haber geldi" desc="Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi'ndeki taş ocağında, havai fişek fabrikasındaki patlamamış malzemeleri taşıyan kamyonda patlama yaşandı. Olayda 3 asker şehit oldu. Olay yerinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 1.5 tonluk patlayıcı varken olayın gerçekleştiğini açıkladı. Soylu 2'si imha timinden 3 jandarmanın şehit ve aracın şoförünün ağır yaralı olduğunu açıkladı. Soylu, 11 jandarma personelinin de hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurdu. Öte yandan patlamada şehit düşen askerlerimizin isimleri belli oldu. Şehit ateşi Tekirdağ, Manisa ve Afyonkarahisar'a düştü. Yapılan incelemelerin ardından yeni bir açıklamada bulunan Soylu, 'Bu işletmenin çalışma izni en kısa sürede iptal edilecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/09/iecrop/sakarya-foto-sozcu_16_9_1594287241.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sakaryada-patlama-yaralilar-var-5920886/"]