Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönlendirme biriminde çalışan Gafur Kartal'ın kızı Esmanur Kartal, geçen ay rahatsızlanması üzerine babasının çalıştığı hastanede tedaviye alındı.

Doğuştan bağışıklık sistemi düşük olduğu için her ay hastanede tedavi gören Esmanur'a yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı.

10 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Hastalığın ağır seyretmesi üzerine 10 gün yoğun bakımda tedavisine devam edilen Esmanur, 13 Eylül'de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Esmanur Kartal, merkez Aziziye ilçesindeki Ilıca mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

[caption id="attachment_6041413" align="alignnone" width="1200"] Esmanur'un doğuştan bağışıklık sisteminin düşük olduğu ve bu nedenle her ay hastanede tedavi gördüğü belirtildi. (Foto: DHA)[/caption]

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Sağlık İl Müdürü Bedir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

*O bir melekti, meleklerin yanına gitti. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanlarından, kıymetli personelimiz Gafur Kartal'ın 9 yaşlarındaki melek kızı, Kovid-19'a yenik düştü, meleklerin yanına gitti.

*Her ölüm erkendir sahibine ancak bu çok acı oldu. Kıymetli kardeşim Gafur Kartal ve değerli ailesine, tüm yakınlarına, acıyı yüreklerinde hisseden sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum.



[custom_content title="VAKA SAYILARI ARTIYOR" desc="Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı 16 Eylül Çarşamba gününün tablosuna göre, son 24 saatte 63 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 7 bin 249 oldu. Bin 771 yeni vaka tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 296 bin 391'e yükseldi."]

[old_news_related_template title="Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca: Son kritik ayları yaşıyor olabiliriz" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Virüs nedeniyle bugün 63 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Koca, bin 771 yeni vakanın tespit ediliğini söyledi. Toplantının başında heyecan veren bir açıklama yapacağını da ifade eden Koca, 'Çin'deki aşının Türkiye'deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesi'nde 3 sağlık çalışanında başlandı. Salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz. Muhtemelen alacağımız son viraj olan önümüzdeki aylarda, hastalığa yakalanmama gayretinde olalım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/16/iecrop/koca-dha1_16_9_1600281571.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-kocadan-aciklamalar-6041207/"]