Konya’nın sıfır vakalı ilçeleri arasındayken son günlerde artan corona virüsü (Covid-19) vakaları dolayısıyla Hüyük ilçesinde kent merkezi ve dış mahallelerde kurulan halk pazarları belediye tarafından iki hafta süreyle faaliyete kapatıldı.

Hüyük Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Perşembe günleri kurulan ilçe merkezindeki pazar ile dış mahallelerde farklı günlerde kurulan pazarların corona virüsüne (Covid-19) karşı alınan önlemler kapsamında iki hafta süreyle kapatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

SEMT PAZARLARI HAZİRANDA AÇILMIŞTI

Hüyük’te pandemi sürecinde de pazar yeri aynı önlemler kapsamında yaklaşık bir ay süreyle kapalı kalmış Haziran ayı içerisinde yapılan düzenlemeler sonrasında yeniden açılarak yöre halkına hizmet vermeye başlamıştı.

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında flaş gelişme! TÜBİTAK Başkanı böyle duyurdu: Çok yakında..." desc="TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal 'Aşı çalışmasında hayvan deneylerinde önemli aşamaya gelindi. İnsan deneylerindeki aşama ise çok yakında olacak ve bu süreci en üst düzeyde kamuoyu ile paylaşacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/04/iecrop/covid-asisi-shuttertstock-1_16_9_1596551921.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusu-asisinda-flas-gelisme-tubitak-baskani-boyle-duyurdu-cok-yakinda-5969412/"]