İstanbul'un Çatalca ilçesinde oluşan hortumun etkisiyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

Hortumun etkisiyle elektrik direkleri de devrilirken, vatandaşlar olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

TAVAN ÇÖKTÜ, ÇATI YIKILDI

Evi zarar gören Mahmure Çağan, "Çok kötü olduk. Birden geldi. Her yer yıkılmaya başladı. Buraya çıktık. Tavanlar çöktü, çatılar yıkıldı. Ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.

Bir diğer vatandaş, "Fırtına çıktı ve başka bir şey göremedik. Bütün her şey yerle bir oldu. Çok felaketti" ifadelerini kullandı.

Rıdvan Anıt, "Hortum üzerimizden geçti bizim. Burası mahvoldu. Hortum gölün üzerinde başladı. Yönünü bize doğru çevirdi" dedi.

[caption id="attachment_5892616" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: İHA)[/caption]

PENCEREDEN ÇIKARILDI

Evinde yemek yiyen 70 yaşındaki Cemile Koç, kapının önüne ağacın devrilmesi nedeniyle dışarı çıkamadı. Birden evini su basan Cemile Koç'u komşuları evinden penceresinden çıkardı.

O anları anlatan Cemile Koç, "Boğulacaktık can kurtaran yok mu diye bağırdık. Ağaçlar söküldü. Kapı kapandı, demirler indi. Yemek yiyorduk. Cam ve kapıyı açmaya fırsatımız olmadı. Bizi buradan çıkardılar. Ev su içinde" diye konuştu.

Hortumda evi zarar gören 70 yaşındaki Zeliha Ünlü, "Çok kötü oldu. Çok korktuk. Ev sallandı. Sonra tavandan sular akmaya başladı. Evin çatısı gitmiş" diye konuştu.

"HİÇBİR TARİFİ YOK"

Hortum anında annesinin evinde olan Kadriye Sevinç Özsoy, "Buradaydık. Anneme temizliğe gelmiştik. Ev yerinden oynuyordu. Öyle bir hortum ki hiçbir tarifi yok. Gözümüzün önünde ağaçlar kökünden söküldü. Kiremitler uçtu, ev sallandı. Annem yalnız olsa ne olacaktı? Çok şükür canımıza bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

 

FABRİKA YERLE BİR

Hortumun etkisiyle Çatalca'da bir fabrika adeta yerle bir oldu. Çatısı uçan fabrikada bulunan bir müşteri hafif şekilde yaralandı. Fabrikayla birlikte çatısı uçan ve su basan evlerde hasar tespit çalışmaları yapılmaya başladı.

[caption id="attachment_5892614" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: DHA)[/caption]

"KIYAMET GİBİYDİ"

Hortumda zarar gören fabrikanın çalışanı Serkan Kocadokur şunları söyledi:

* Biz kapının önündeydik. O sırada gölün üzerinde bir hortum gördük biz. Hortuma bakıyorduk, içeri girdik. Girer girmez arka taraftan bir ses duyduk. Bu tarafta kıyamet kopuyor gibiydi.

* Dumanla birlikte bir şey bu tarafa doğru geliyordu. Kulübeye kaçtık. Herkes bir tarafa kaçıştı. Canımızı zor kurtardık.

KORKU DOLU ANLAR

Öte yandan ailelerden biri hortumun evlerine gelişini cep telefonuyla görüntüledi. Hortum önce ağaçları uçurdu sonra eve ulaştı. Evdekiler o anda büyük korku yaşadı. Görüntülerde "arabam, ağaç hiçbir şey kalmadı şu an" ifadeleri yer alıyor.

Kaydedilen başka bir görüntü de hortumun şiddeti gözler önüne serildi. Görüntüde, hortum bir iş yerinin önünde duran eşyaları ve motosikleti savuruyor.  (DHA)