Tehdit olayıyla ilgili dün gözaltına alınan şüpheli E.B. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheli E.B. ifadesi alınmak üzere savcılığa çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli hakimlik sorgusunun ardından "nitelikli tehdit" suçundan tutuklandı. Hrant Dink Vakfı’na yönelik ilk tehdit mesajını gönderen şüpheli H.A., 31 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin'in, "Saldırılar münferit değil. Vakfımıza bir tehdit mesajı daha yollandı" şeklindeki açıklaması üzerine şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı.

Emniyet söz konusu ikinci tehdit mesajıyla ilgili E.B'yi dün İstanbul'da yakalamıştı. Gözaltına alınan şüpheli E.B'nin bir müddet Amerika'da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

İLK TEHDİT ŞÜPHELİSİ DE TUTUKLANMIŞTI

Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine "Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyeyim, bu sefer Rakel Dink ve o avukatı ölecek" şeklinde e-posta gönderdiği tespit edilen Hüseyin Ateş ise polis tarafından Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'a gönderilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Hüseyin Ateş, 31 Mayıs'ta çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "Zincirleme şekilde kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan tutuklanmıştı.

[old_news_related_template title="Hrant Dink Vakfı'na tehdit mesajı gönderen şahıs tutuklandı" desc="Hrant Dink Vakfı'na e-posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen H.A. (25) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/31/iecrop/hrant-dha1_11338331_16_9_1590943221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hrant-dink-vakfina-tehdit-mesaji-gonderen-supheli-adliyeye-sevk-edildi-5847239/"]

[old_news_related_template title="Hrant Dink Vakfı'na tehdit mesajları gönderen ikinci şüpheli yakalandı" desc="Hrant Dink Vakfı'na yapılan ikinci tehdit ile ilgili şüphelilere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Vakfa tehdit mesajı gönderdiği tespit edilen Şüpheli E.B. İstanbul’da yakalandı. Şüphelinin bir müddet ABD’de yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/hrant-dink-depophotos_16_9_1590833515_16_9_1591039834.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hrant-dink-vakfina-tehdit-mesajlari-gonderen-ikinci-supheli-yakalandi-5849361/"]