Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yakınlarını arayarak bayramlaşmak isteyen vatandaşlar, iletişim sorunuyla karşılaştı.

"KURUMLARIMIZ TEYAKKUZ HALİNDE"

GSM operatörlerinde yaşanan sıkıntıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Kesintisiz iletişim için kurumlarımız sürekli teyakkuz halinde.

* Dünyada bu alanda lider ülkeler arasındayız.

* Bayramın ilk günü yaşanan kısmi iletişim problemlerinin tekrar etmemesi için, atılması gereken tüm adımlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından atılmaktadır.

[old_news_related_template title="Hangi GSM operatöründe, neden sorun yaşandı?" desc="Geçen yıl eylül ayında yaşanan 6,0'lık İstanbul depreminden sonra Türkiye'de bayramın birinci günü yine GSM operatörleri krizi yaşandı. Bayramı kutlamak için telefona sarılan vatandaşın telefonu çalmadı. Kimi vatandaşlar telefonlarının APN ayarlarını değiştirerek cihazlarını yeniden kullanabildi. Üç operatör de sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını iddia ediyor. Bilgi Teknolojileri Kurumu geçen yıl İstanbul depremi sonrası ortaya çıkan iletişim problemi sebebiyle üç operatöre 19,6 milyon TL'lik ceza kesmişti. BTK incelemesinin ardından resmi olarak hangi operatörde sorun olduğunun ortaya çıkması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/25/iecrop/shutterstock_790043239_16_9_1590390586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/hangi-gsm-operatorunde-neden-sorun-yasandi-5835068/"]