İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgının ardından, oluşan panik havasında, aşırı fiyat artışları ile yurttaşları zor duruma sokan işletmeleri denetim altına almak için çalışma başlattı.

OLAĞANÜSTÜ FİYAT ARTIŞLARINA DENEDİM

İBB Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, piyasada olağanüstü fiyat artışlarının gözlendiği bazı gıda ürünleri ile kolonya, cerrahi maske, 3M maskelerin satışı ile ilgili İstanbul genelinde medikal malzeme satan iş yerleri ve eczanelerde denetimler gerçekleştirdi.

MASKELERİN YETERSİZ KALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde, gıda maddelerinin arzında bir sorun olmadığı görüldü. Ancak, ihracat nedeniyle piyasadaki cerrahi maske arzının yetersiz kaldığı tespit edildi.

222 İŞ YERİ DENETLENDİ

Denetimler kapsamında; 96 eczane, 56 medikal ürün mağazası, 70 gıda satışı yapan işletme olmak üzere toplam 222 iş yeri incelendi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un fiyat etiketi hükümlerine uymayan 35 iş yeri hakkında tespit tutanağı düzenlenerek karara bağlanmak üzere İstanbul Valiliği'ne gönderildi. İBB Zabıta ekiplerinin denetimleri sürüyor.

[old_news_related_template title="Seyircisiz derbiye İBB’den Corona virüs önlemi" desc="İBB, Pazar saat 19.00’da, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak seyircisiz karşılaşma öncesi Corona virüs salgını riskine karşı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda dezenfekte çalışması yapacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/13/iecrop/derbi-iha_16_9_1584111745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/seyircisiz-derbiye-ibbden-corona-virus-onlemi-5678512/"]

 

[old_news_related_template title="İBB Meclisi'nde literatüre yeni bir kavram girdi: Ara cinsiyet" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü'nün kurulması için hazırlanan teklif, AKP ve MHP tarafından reddedildi. Teklife ilişkin oylama sırasında AKP'li Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammed Kaynar ilginç bir açıklamada bulunarak, 'Toplumsal cinsiyet ile neyi savunduklarını şöyle ifade edeyim 'ara bir cinsiyet' meselesi var ya… Yani kadın ve erkek meselesi dışında bir mesele. Saklamaya çalıştıkları şey bu.' diye konuştu. Kaynar'a tepki CHP'li üye Filiz Öztürk Çelik'ten geldi: 'Beyefendi literatüre yeni bir kavram kattı 'ara cinsler'.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/13/iecrop/ibb-meclis-foto-sozcu-1_16_9_1584104136.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-meclisinde-literature-yeni-bir-kavram-girdi-ara-cinsiyet-5678277/"]