44 duraklı metrobüs hattının Beşyol İstasyonu'nun engelli asansörünün atıl halde olduğu belirtilen açıklamada, "Engelli vatandaşlar asansöre erişmek için bir merdivenden daha geçmek durumunda kaldılar" denildi.

İETT Genel Müdürlüğü'nün, fiziki kapasitesi sınırlı olduğu için düzenleme yapmaya imkan vermeyen Beşyol İstasyonu ile ilgili yeni bir çalışma başlattığı kaydedilirken şu ifadelere yer verildi:

* Bu kapsamda hızlı bir çalışma ile Florya ve Beşyol istasyonlarının birleştirilerek yeni ve kapasitesi daha elverişli bir istasyon yapımı için harekete geçildi.

* İBB Fen İşleri Dairesi ile İETT'nin birlikte yürüttüğü çalışmanın hızla tamamlanarak engelli vatandaşlarının metrobüse erişimiyle ilgili sorunun kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor. DHA

[old_news_related_template title="Çiğdem Toker İBB çalıştayında Kanal İstanbul'u anlattı" desc="İBB Çalıştayı'nın İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman yönetiminde gerçekleştirilen “Kanal İstanbul’un Ekonomi Politiği’’ başlıklı oturumda, Kanal İstanbul’un şehre ve ülkeye maliyeti değerlendirildi. Oturuma katılan Sözcü yazarı Çiğdem Toker projenin maliyetini değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/cigdem-toker-haberi-2_16_9_1578747749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cigdem-toker-ibb-calistayinda-kanal-istanbulu-anlatti-5562424/"]