İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından pandemi nedeniyle aldıklarını yeni önlemleri paylaştı. İmamoğlu “İBB olarak, pandemiye karşı mücadele eden sağlık çalışanlarımız, ekonomik zorluk çeken vatandaşlarımız, kiracılarımız ve bu zorlu süreçteki ihtiyaç sahipleri için dayanışma önlemlerimizi açıklıyoruz. Bu süreci hep birlikte dayanışma ile aşacağız, İBB her zaman yanınızda olacak” dedi. İmamoğlu’nun açıkladığı yeni önlemler şöyle:

. Tüm sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşıma ve ücretsiz İSPARK kullanma hakları meclis kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılacak.

. İBB’ye ait gayrimenkullerde kira ve ecrimisil ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelendi. Ertelenen kiralar taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan tahsil edilecek.

. Faaliyette bulunmayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedelleri tahsil edilmeyecek.

. Bayrampaşa Otogarı’nda bulunan ticari işletmelerin kısıtlamalar süresince kiraların yarısı tahsil edilecek. Yeni yılda yapılacak fiyat artışı 1 Nisan 2021’e ertelenecek.

. İhtiyaç sahiplerine sosyal destek kapsamında gıda kolisi yardımı başlayacak.

. İlk etapta 20 bin alışveriş kartı ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

. Sokakta yaşayan vatandaşlar İBB’ye ait kapalı alanlarda konaklayacak.

. Sokak hayvanlarına kısıtlama döneminde mama desteği sağlanacak.

. Toplu taşıma hizmetleri, sokağa çıkma yasağı dönemleri hariç tam kapasite çalışmaya devam edecek.

[old_news_related_template title="AKP döneminde İBB'de paraları ödenen işler ortada yok" desc="İBB yönetiminin yargıya taşıdığı AKP dönemine ilişkin ilk büyük yolsuzluk dosyasına konu olan web sitesi ve organizasyon işi için yapılan ödemelerle ilgili Teftiş Kurulu raporunda çarpıcı detaylar yer aldı. İBB’nin kendi şirketi olan Medya A.Ş’ye ihale ettiği iş kapsamında yapılması gereken işlerin hiçbirinin İBB’ye teslim edilmediği ancak ödemelerin yapıldığı belirlendi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/08/iecrop/ibb-1_16_9_1569775188_16_9_1607406575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akp-doneminde-ibbde-paralari-odenen-isler-ortada-yok-6158045/"]