İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara destek için 30 Mart günü başlattığı ve İçişleri Bakanlığı genelgesi ile engellenen bağış kampanyasında şu ana kadar toplam 6.5 milyon lira toplandı.

Edinilen bilgiye göre şu an için toplanan bağışın 5 milyon liralık kısmı, bloke edilmeyen banka hesaplarına yatırıldığı için İBB’nin kasasında duruyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge sonrası İstanbul Valiliği’nin İBB’nin bağış hesabı açtığı bankalara gönderdiği yazı üzerine 2 banka hesapları dondurmuştu.

Bloke edilen hesaplarda da  şu an toplam 1 milyon 429 bin TL bulunuyor. Bağış hesabını donduran kamu bankasında 899 bin TL’lik, özel bir bankada ise 530 bin TL’lik bağış bulunuyor. İBB, bugün genelgenin iptali ve bankaların bloke işlemlerini kaldırmak için mahkemeye başvuracak.

[custom_content title="NE OLMUŞTU?" desc=" Tüm dünyayı sarsan corona virüsü salgınına karşı İBB İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahibi kesimlere ve yaşlı vatandaşlara, sağlık çalışanlarına ve hastalara  yardım etmek için “Birlikte başaracağız” sloganı ile bağış kampanyası başlattı. Bağış toplamak için 4 bankada hesap numaraları açıldı.  İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımlayarak bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin Yardım Toplama Kanunu'nun açık hükümlerine rağmen herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri belirtilerek bu konuda işlem yapılması istendi. İstanbul Valiliği de bağış hesabı açılan bankalara yazı göndererek hesapların bloke edilmesini istedi. 2 banka hesapları dondurdu."]

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanlığı'ndan yardım kampanyalarına ilişkin açıklama!" desc="İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin corona virüsü salgını nedeniyle zor durumdaki vatandaşlara yardım için başlattığı bağış kampanyasını engelleyen İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Bakanlık, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergilerin yetkili makamlardan izin almak şartı ile yardım toplayabileceklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/31/iecrop/icisleri-dha_16_9_1585687608.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/icisleri-bakanligindan-yardim-kampanyalarina-iliskin-aciklama-5716737/"]