Bakan Soylu, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Corona virüsüne ilişkin Tahran-İstanbul seferini yapan uçağın Ankara’ya indiğine ilişkin soruya "Yolcuları karantinaya alıyorlar. Önceki yapılan işlem devam edecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de alınan önlemlerle ilgili bir soruya Bakan Soylu, "İran’dan girişler yasak. Türk yolcular konusunda koymuş olduğumuz parantez vardı. Bu parantez çerçevesinde bir değerlendirme olmuş. İran’dan Türkiye’ye gelişler kısıtlı" diye cevap verdi.

Mal giriş-çıkışına ilişkin soru üzerine ise Soylu, "Hem Ticaret hem Sağlık Bakanımızla bu konuda ortak değerlendirme yaptık. Türkiye’den İran’a transit geçiş gidebilir, ama Türkiye’ye dönüş olmaz. Eğer 15, 20 günlük, bir aylık İran öyküsü yoksa başka ülkeden geliyor, Türkiye’den geçiyor, İran’a gidiyor" değerlendirmesini yaptı.

Corona virüsüne ilişkin sosyal medyada çıkan haberlere yönelik soruya Bakan Soylu, "Dün Van’daydım. ‘İki Hasta bekleniyor üç hasta bekleniyor’ bunların hepsi yalan, dayanaksız. Böyle bir şey olduğunda vatandaşımızla paylaşmak zorundayız. Böyle bir şey söz konusu değil. Sağlık Bakanımız defalarca açıklama yaptı. Hükümet olarak da, bizlerde bu konunun bütün gelişimini kamuoyuyla paylaşmak durumundayız" karşılığını verdi. İHA

[old_news_related_template title="Jackie Chan'e corona virüsü bulaştığı iddiaları yalanlandı" desc="Yurt dışındaki bazı medya kuruluşları ünlü oyuncu Jackie Chan'in corona virüsüne yakalandığını iddia etti. Söz konusu iddialar asparagas çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/depophotos_16322684_16_9_1582633281.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/jackie-chane-corona-virusu-bulastigi-iddialari-yalanlandi/"]