İçişleri Bakanlığı, yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos tarihinde tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden İpek Er ve olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlar hakkında açıklamada bulundu.

"MESNETSİZ İDDİALAR"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Gerek bakanlık, gerekse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı olmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımların yapılması üzerine aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur” ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle devam etti:

* Kamuoyuna yansıyan ve bakanlığımız tarafından hiçbir şekilde tasvip edilmeyen, mütevaffanın ailesinin üzüntüsünü derinden paylaştığımız bu acı hadise ile ilgili olarak tüm yasal süreçler kanunun öngördüğü çerçevede devam etmekte, tutuklanma talebi ve buna bağlı kararlar savcılık ve mahkeme tarafından işleme konulmaktadır.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

* Şüphelinin jandarma uzman çavuş olması hasebiyle, kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemler de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda Musa Orhan isimli şahıs Siirt Valiliği tarafından 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında hemen görevinden uzaklaştırmıştır.

* ‘Devlet memurluğundan çıkarma’ cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatılmış, bahse konu disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir. Adı geçen şahısla ilgili ihraç işlemleri başlatılmış olup, yasal süreç devam etmektedir. Sürecin tüm aşamaları, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

"HUKUKEN VE FİİLEN..."

* Kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlarca devam eden iş ve işlemlere ilişkin bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olması hukuken ve fiilen mümkün değilken, gerek bakanlığımızın, gerekse bakanımızın tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımları iyi niyetli olarak değerlendirmemiz elbette ki mümkün değildir.

İŞLEM BAŞLATILACAK

* Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE 1 adlı TV kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır. Yaşanan bu üzücü olaydan dolayı Bakanlığımıza mensup polis memuru mesai arkadaşımızın da kardeşi olan merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. (İHA)

[old_news_related_template title="İpek Er'in acılı babası milyonlar adına soruyor: Daha ne kadar delil lazım?" desc="Yaşamına son veren 18 yaşındaki İpek Er’e yönelik “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesine baba Fuat Er tepki gösterdi. Er, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Delil yetersizliğinden serbest bırakılmış. Taciz, tecavüz, mektup ve intihar yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/26/iecrop/musaorhanfuatersozcu_16_9_1598436347.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ipek-erin-acili-babasi-isyan-etti-daha-ne-kadar-delil-lazim-6007867/"]

[old_news_related_template title="Başsavcılığın Musa Orhan'ın tahliyesine yaptığı itiraza mahkemeden ret" desc="Batman'da intihar eden 18 yaşındaki İpek Er'in geride bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Uzman Çavuş Musa Orhan, tahliye edildi. Karara başsavcılık itiraz ederken mahkeme reddetti. Musa Orhan, sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine 19 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Büyük tepki çeken tahliyenin ardından sosyal medyada da bir kez daha #MusaOrhanTutuklansın kampanyası başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/26/iecrop/uzman_16_9_1597849582-880x495-1_16_9_1597867088_16_9_1598427753-1_16_9_1598439645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cinsel-saldiri-iddiasiyla-tutuklanan-musa-orhan-7-gun-sonra-serbest-birakildi-6007277/"]