İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Avcılar'da bir binanın zemin katında içki üretildiği ihbarı üzerine fiziki takip başlattı.

TEKEL BAYİSİNDE SATTI

İnceleme sonucunda tekel bayi işleten M.Y.'nin depoda sahte viski ve votka ürettiği tespit edildi. Sağlıksız ortamda imal ettiği içkileri, yarım litrelik pet şişelere dolduran şüphelinin içkileri önce evine götürüp depoladığı, daha sonra da Avcılar'da kendisine ait tekel bayide sattığı belirlendi.

535 LİTRE SAHTE İÇKİ

Jandarma şüphelinin evinde ve işyerinde yaptığı aramalarda, 320 litre sahte viski, 215 litre sahte votka ve çok sayıda boş içki şişesi ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

ÖNEMLİ UYARI

Alkol kullananları sahte içki konusunda uyaran jandarma yetkilileri; sahte içkinin görme kaybı başta olmak üzere sağlık sorununa, hatta can kaybına yol açabileceğini belirtti. İçki şişelerinin üzerinde bulunan akıllı bandrollerin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği ifade edildi.

Bandrolü olmayan veya açılmış ürünlerin satın alınmamasını söyleyen yetkililer; şüphelendikleri herhangi bir durumda kolluk kuvvetlerine veya "174" Alo Gıda İhbar Hattı'na ulaşılmasını önerdi.