Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz sınırın sıfır noktasına gelerek birliklerde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklamaya yapan Hulusi Akar, şunları söyledi:

ATIŞLARIMIZ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

* 27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir. Bugüne kadar bir İHA, sekiz helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, üç hava savunma sistemi ve 2 bin 212 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz, planlandığı şekilde başarıyla, kahramanlık ve fedakarlıkla devam etmektedir.

SALDIRI OLURSA KARŞILIK VERİRİZ

* Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya'dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır. Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz meşru müdafaa kapsamında sadece birliklerimize saldıran rejim askerleri ve unsurları olacaktır.

TÜM TARAFLAR GAYRET GÖSTERMELİ

* Garantör ülkeler olarak gerilimin azaltılmasında mutabık kalınmakla birlikte Soçi mutabakatının tüm şartlarının yerine getirilebilmesi için her türlü gayreti göstermeliyiz. Tüm taraflar bu gayreti göstermeli. İdlib başta olmak üzere, karada, denizde, havada, yurt içinde ve sınır ötesinde, zorlu hava ve arazi koşullarında, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarımıza, sağlık, esenlik içinde, kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler diliyorum.