İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun otobüslerde kadın şoförlerin görev yapması yönündeki kararının ardından İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü hareket geçti.



Sınavları geçen, eğitimlerde başarılı olan kadın şoförlerden 9’u, tamamladıkları hat eğitimlerinin ardından 20 Şubat itibari ile göreve başladı. İstanbullulara hizmet etmekten memnuniyet duyduklarını belirten kadın şoförler işlerini titizlikle yapacaklarını ifade etti.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Kadın şoför adaylarına eğitimlerde İETT Genel Müdürlüğü tanıtıldı. Adayların otobüs sürüşlerinin, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının geliştirilmesi amacıyla 3 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Programda aday şoför oryantasyon eğitim programı, araç tanıtım eğitimi, yangın ve genel güvenlik eğitimi, simülatörlü sürüş eğitimi, güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimi, sertifikalı temel ilkyardım eğitimi, uygulamalı hat eğitimi verildi.

Adaylar usta şoför değerlendirme programlarına da tabi tutuldu. Tüm eğitimlerde başarılı olan 9 kadın şoför, İstanbul yollarında direksiyon başına geçmeye hak kazandı.

[old_news_related_template title="Kadınlardan İBB'ye ücretsiz ulaşım talebi" desc="Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İstanbul'da ulaşımın kadınlara ücretsiz olması için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na dilekçe verdi. Dilekçe vermeden önce İBB önünde yapılan açıklamada '8 Mart gününde kadınların bu yoksulluk ve kriz koşullarında eylem ve etkinliklere rahatça gidebilmeleri için tüm gün ulaşımın kadınlara ücretsiz olmasını istiyoruz' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/ibb-foto-sozcu_16_9_1582208010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kadinlardan-ibbye-ucretsiz-ulasim-talebi-5636971/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'a kadın tren sürücüleri geliyor" desc="İBB iştirak şirketi METRO İstanbul, 109 kadın tren sürücüsü adayının eğitimlerine başladı. Adaylarla bir araya gelen Genel Müdür Özgür Soy, kadın istihdamını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “İnsanların hayatı size emanet. Bu yüzden eğitim standartlarımız çok yüksek” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/dsc_8761-copy_16_9_1582204259.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/istanbula-kadin-tren-suruculeri-geliyor/"]