Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimliğinden, Iğdır Devlet Hastanesinde bir kişide yeni tip Corona virüs görüldüğü iddiasıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Son zamanlarda halkımız arasında paniğe sebep olan Corona virüs (2019-nCoV), Iğdır Devlet Hastanesinde görüldüğü ve acil servisin karantinaya alındığı gibi asılsız haberler sosyal medya üzerinden hızla yayılması üzerine bu açıklamayı yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

* Bugün acil servisimize başvuran bir vatandaşımız, geçen hafta yurt dışı seyahatinde bulunduğu gerekçesiyle tahlil ve tetkik yaptırmak amacıyla hastanemize başvurmuştur.
* Hiçbir şikayet ve belirti olmamasına rağmen tahlil ve tetkikleri yaptırılmış ve herhangi bir bulguya rastlanmadığı için vatandaşımız şifa ile taburcu edilmiştir.

* Haberin hızla yayılması üzerine İl Sağlık Müdürümüz Caner Tazegün hastanemizi ziyaret edip vaka ile ilgili detaylı bilgi almış ve haberlerin asılsız çıkması üzerine hastanemizden ayrılmıştır.

* Sosyal medya üzerinden yapılan haberler ve açıklamalar asılsızdır. Resmi hesaplarımız ve resmi sitemiz dışındaki paylaşımları dikkate almayınız. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü yayılırken yeni salgın patlak verdi!" desc="Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (DHSÖ) Suudi Arabistan ve Vietnam’da kuş gribi salgınının tespit edildiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/05/iecrop/kus-gribi-reuters_16_9_1580920167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunden-sonra-yeni-salgin-patlak-verdi-5608683/"]