İncirliova'nın kırsal Acarlar mahallesinde yaşayan ve İzmir, Aydın, Manisa, Denizli gibi illerde kurulan semt pazarlarında sebze satarak geçimlerini sağlayan 5 pazarcı esnafına, çeşitli tarihlerde gribal enfeksiyon nedeniyle gittikleri hastanede corona virüsü teşhisi konuldu.

22 EV KARANTİNAYA ALINDI

Son dört gün içinde corona virüsü teşhisi konulan pazarcıların, temas ettiği belirlenen yakınlarının ve komşularının yaşadığı Acarlar mahallesindeki 22 ev, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karantinaya alındı. Haberin duyulmasının ardından sosyal medyada mahallenin tamamının karantinaya alındığı şeklinde asılsız iddialar kısa sürede yayıldı.



GEÇİCİ SÜRE ALINMAYACAK

Bunun üzerine Söke ve Kuşadası belediyeleri, ilçelerindeki semt pazarlarına dışarıdan gelen pazarcı esnafının geçici süre alınmamasına karar verdi. İki ilçenin aldığı bu karar üzerine pazarcıların satmak üzere aldıkları ürünler ellerinde kaldı.

Olayın duyulmasının ardından İncirliova Belediye Başkanı İYİ Partili Aytekin Kaya, Koçarlı Belediye Başkanı AKP'li Nedim Kaplan, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ve AKP İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman mahalledeki pazarcı esnafıyla bir araya geldi.

KARANTİNAYA ALINAN AİLELERİN MALLARINA TALİP OLDU

Karantinaya alınan ailelerin 14 gün boyunca ellerinde kalan tüm malları almayı taahhüt eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, "Mağdur olan ailelerin ellerinde kalan malları 14 gün boyunca belediye olarak biz alacağız.  Dayanıklı ürünleri Vefa Sosyal Destek Grubu ile Kaymakamlık vasıtasıyla dağıtacağız. Anlık tüketilmesi gereken ürünleri ise hızlı bir şekilde gene ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.



"HERKES PAZARINA GİDECEK"

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise, "Dün akşam sosyal medyada yapılan yanlış bir paylaşımlardan sonra şu ana kadar Acarlar ve bölgede büyük sıkıntılar yaşadık. Ben buraya gelirken tüm belediye başkanları ile görüştüm. Herkes pazarına gidecek, alışverişini yapacak" dedi.

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ise, Acarlar Mahallesi'nin Ege Bölgesi'nin kalbi olduğunu belirtip, "Dün akşam yaşanan bilgi kirliliği dolayısıyla burada kafalar karıştı. Pazarcı esnafı ve aynı zamanda üreticiler olarak pazarlarda yerimizi alıp, satış yapamazsak hepimiz açız" diye konuştu. DHA

[old_news_related_template title="Bir kişi corona virüsünü kaptı, 48 kişi karantinaya alındı" desc="Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, corona virüsü testi pozitif çıkan bir kişinin 14 yakını ve temas içinde olduğu belirlenen 34 kişi olmak üzere toplamda 48 kişi karantinaya alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/co_16_9_1587390997.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bir-kisi-corona-virusunu-kapti-48-kisi-karantinaya-alindi-5761462/"]

[old_news_related_template title="İzmir'de doktor kardeşlerden biri daha coronaya yenildi" desc="İzmir’de bir ambalaj firmasında işyeri hekimliği yapan ve 3 Nisan günü corona virüsü nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Muharrem İdiz’den sonra kardeşi Dr. Nuri İdiz'den de acı haber geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/doktoriha_16_9_1587386944.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/doktor-kardeslerden-biri-daha-coronaya-yenildi-5761207/"]