İstanbul'da son dönemde yaygınlaşan ve kiralanarak kullanabilen elektrikli scooter'da ilk ölümlü kaza yaşandı. Beşiktaş Büyükdere Caddesi'nde 17 yaşındaki Okan Yıldız, Sanayi Mahallesi Üst Geçiti'nde otomobil çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

30 METRE SÜRÜKLENDİ

Saat 23.30 sıralarında meydana gelen kazada aracın altında 30 metre sürüklenen Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti.

Kayıtlara Türkiye'deki ilk ölümlü, 'kiralanabilen elektrikli scooter' kazası olarak geçen olayda 17 yaşındaki genç olay yerinde yaşamını yitirdi. (FOTO:İHA)


SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

17 yaşındaki Okan Yıldız. (FOTO: DHA)


Olayın ardından gözaltına alınan sürücü emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Adliyede savcılığa çıkarılan sürücü ‘Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.


Hayatını kaybeden Yıldız'ın cansız bedeni ise Kağıthane Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

[custom_content title="DÜNYADA DURUM NE?" desc="Quartz sitesinin medyaya yansıyan haberlerden yaptığı analize göre; 2018'den bu yana elektrikli scooter kazalarında en az 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul'daki kazayla birlikte tespiti yapılabilen ölümlü vaka sayısı 30'a yükseldi. Temmuz 2019'da Youtube yıldızı ve televizyon sunucusu Emily Hartridge (35), İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyinde elektrikli scooter'la kaza geçirip hayatını kaybetmişti. Bu vaka, Britanya'daki ilk ölümlü elektrikli scooter kazası olarak kayıtlara girmişti.">