İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüsü (Covid-19) ile mücadele eden 40 ülkenin büyükşehir belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle eş zamanlı görüşme yaptı.

YEREL YÖNETİM VURGUSU

İmamoğlu, “Dünyanın en önemli 40 şehrini yöneten belediye başkanıyla pandemi döneminde rutin olarak buluşuyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Başarılı ülkeler bu mücadeleyi yerel yönetimlerle ciddi bir koordinasyon sağlayarak, kaynaklar aktararak ve sıkı önlemler alarak yürütüyor” dedi.



VİRÜSÜN MERKEZ BÖLGELERİNDEN BİLDİRDİLER

Görüşmeye corona virüsün sıklıkla görüldüğü bölgeler olan İtalya’nın Milan ve ABD’nin Los Angeles şehirlerinin belediye başkanları da katıldı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu’ndan 'Gündem beni çileden çıkartıyor' çıkışı" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüsü salgını sürecinde çalışmak zorunda olan personele moral ziyaretlerine başladı. İlk ziyaretlerini metro ve tramvay sürücüleri ile atık yakma çalışanlarına gerçekleştiren İmamoğlu, “Böyle bir dönemde, ülkemizin ‘gündemi ne’ diye bakarsanız, açıkçası o gündem de beni çileden çıkartıyor. Çok üzülüyorum. Bu, hiç doğru bir gündem değil. Halbuki, her türlü seferberliği iyi yönetmenin kuralları var. Uzlaşacaksınız; kayıtsız şartsız bir araya geleceksiniz” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/imamoglu-sozcu4_16_9_1586876301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundan-gundem-beni-cileden-cikartiyor-cikisi-5748214/"]