İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüsü salgınında mağdur olan dar gelirli vatandaşlar için açılan yardım kampanyası nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB hakkında açılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu “Gündemde olan bağış kampanyamızı araştırmak için Büyükşehir Belediyemize müfettiş geldi.  Yardım toplama kanununa aykırı olduğu iddiasıyla bir süreç başlatıldı” dedi.

“PAZARTESİ TESLİM EDECEĞİZ”

Kendilerinden bilgi ve belge istendiğini aktaran İmamoğlu şunları söyledi:

* Burada, yardım toplama işlemine dair aykırılık iddiaları üzerine araştırmayı, ön incelemeyi yapacaklar. Elbette, bu süreçten sonra bir karar verilecek.

* Biz, yasal bağış topladığımıza dair düşüncemizde netiz. Belgeleri ile savunmamızı Pazartesi günü ilgili müfettişe teslim edeceğiz.

[old_news_related_template title="İmamoğlu’na soruşturma açıldı!" desc="İçişleri Bakanlığı, salgın yüzünden ekonomik sıkıntı yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara destek için İBB tarafından başlatılan bağış kampanyası nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattı. Bugün bayilerden satın alabileceğiniz SÖZCÜ HaftaSonu'na konuşan İmamoğlu, Vakıfbank’ta hâlâ bloke edilmiş durumda olan 900 bin liralık bağış parasını hatırlatarak “Soruşturma yapabilirsiniz. Ama kalkıp vatandaşa ait bir parayı bankada bloke etmek çok aciz, çok zavallı bir tavırdır. Korkuyla yapılmış bu işlem bankacılık tarihinin kara lekesidir” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/17/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1587098589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-imamogluna-sorusturma-acildi-5753933/"]

[old_news_related_template title="AKP'ye İmamoğlu ve Yavaş çağrısı: 'Milletle inatlaşmayın'" desc="Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na salgın sürecinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için düzenledikleri bağış kampanyası nedeniyle açılan soruşturmaya tepki göstererek “Kayyımın zeminini oluşturmak isteyen AKP hala milletle inatlaşıyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/17/iecrop/mansur-yavas_16_9_1587120741.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpye-imamoglu-ve-yavas-cagrisi-milletle-inatlasmayin-5755051/"]