İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe Mahallesi'nde yer alan KİPTAŞ Şantiyesi önünde başlayarak kentsel dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe'de incelemelerde bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu'na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti. İmamoğlu, gezdiği alanlardaki çalışmaların mevcut ve gidişatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu, ayrıca son günlerde tartışma konusu olan yol kenarına dikey bahçe yerine grafiti ve renklendirme çalışması yapılan alanlardaki çalışmaları da yakından izledi.

[old_news_related_template title="8 soruda dikey peyzaj tartışması" desc="İstanbul bugünlerde dikey peyzajın gerekliliğini tartışıyor. İBB'nin önceki yönetimin uygulamaya aldığı ve geçtiğimiz günlerde kullanımına son verilen duvar peyzajı konusunda merak edilenleri 8 soruda topladık." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/13/iecrop/iha-duvar-son_16_9_1602597394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/8-soruda-dikey-peyzaj-tartismasi/"]

"YAPILAN YANLIŞLARIN HEPSİNİ DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Konuyla alakalı konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi

* Birkaç açıdan bakmak lazım olaya. Zamanında böyle bir tercih yapılmış. Şu an birçok yerde kasnağın ömrü bitmiş.

Burada yapılan sponsor destekli bir sanatsal deneme var. Muhtelif yerlerde farklı düşüncelerimiz de var. Kalıcı bir takım sanatsal öğeler yapacağız. Bazı noktalarda da çok az olmakla beraber bitki düşündüğünüz yerler var.

Bir şehrin bu tarz şeylere ihtiyacı yok. Eleştirilerin hepsi kulaktan dolma bilgiler. Şimdiye kadar peyzaj konusunda yapılan yanlışların hepsini dönüştüreceğiz. (İHA)



[old_news_related_template title="İBB: 45 bin metrekare dikey bahçe parasıyla 400 bin metrekare aktif yeşil alan yapılır" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2010’dan beri kentin karayollarının kenarında duran ‘dikey bahçe’lerden bazılarını kaldırmaya karar verdi. Duvar bahçe uygulamalarının çok ciddi bir maliyet gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, İstanbul’daki 45 bin metrekarelik yeşil duvar maliyetiyle 400 bin metrekare aktif yeşil alan yapılabildiğine dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/11/iecrop/i2_16_9_1602453916.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-45-bin-metrekare-dikey-bahce-parasiyla-400-bin-metrekare-aktif-yesil-alan-yapilir-6076785/"]