İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan bir videoyla hemşehrilerine seslendi.

Dünya ve insanlık tarihinin daha önce hiç görmediği büyüklükte küresel bir salgınla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

* Tüm dünya risk altında. Elbette ki ülkemiz de bu riski yaşıyor. Bu konuda hep birlikte hareket etmek zorundayız. Bu eşi benzeri görülmemiş olay, özellikle biz yöneticilere çok büyük sorumluluklar yüklüyor.

"RADİKAL OLACAĞIZ"

* Vatandaşlarımızla eş güdümlü bu süreci yönetmek zorundayız. Asla panik olmayacağız. Biz, sağduyulu bir milletiz. Temkinli olacağız ve mutlaka ve önlemlerini almış bir toplum olacağız; özellikle bu büyük kent İstanbul’da. Ama aynı zamanda bu zor dönemi en az hasarla atlatmak için de kesinlikle radikal olacağız ve olmalıyız.

"İSTANBUL’U NE KADAR İYİ KORURSAK, TÜRKİYE’Yİ O KADAR İYİ KORUMUŞ OLURUZ"

İmamoğlu şöyle devam etti:

*İstanbul, bu anlamda çok önemli. Aldığımız her karar, örnek bir karara dönüşebilir. İstanbul’u ve İstanbulluları ne kadar iyi korursak, aslında Türkiye’yi o kadar iyi korumuş oluruz. Bunun bilincinde görevlerimiz yapmaya ve kararlarımızı almaya çalışıyoruz.

*Pazarcılar Odası Başkanı’mızla görüştük, konuştuk. Pazarlarla ilgili alınacak tedbirleri de bugün, 39 ilçe belediye başkanıyla eşgüdümlü olarak konuşacağız.

*‘Neler yapmalıyız, hangi kararları almalıyız’ konusunda, ortak akılla, ortak kanaatlerle bir karar verme adına toplantımızı yapacağız. İnşallah bu manada toplumumuzu korumaya devam edeceğiz. Zarar gören sektörlerle buluşmaya çalışıyoruz.

*Başta turizm olmak üzere birçok alanda bir araya geliyoruz, alınacak tedbirler konusunda konuşuyoruz. Elbette ki devletimizin de açıklamalarını an be an takip ediyoruz.

*‘Eşgüdümlü olarak İstanbul’da hangi kararları almalıyız’ konusunda mutlak eksik kalmamayı önemsiyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle, duyarlılığıyla, katkısıyla ve kararlılığıyla eksiğimiz olmayacak diye umut ediyoruz.

İSKİ VE İGDAŞ İÇİN ÖZEL ÖNLEM

Vatandaşların; belediye, İSKİ ve İGDAŞ gibi yoğun ilişkide olduğu kurumlarla olan iletişimlerini, sokağa çıkmadan elektronik ortamda halletmesi adına önemli girişimler yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, bu çalışmaları en kısa sürede İstanbullulara duyuracaklarını belirtti



[old_news_related_template title="İmamoğlu'nun Gezegen Mehmet'e verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi kanalı için hazırlanan 'Zor Sor' programında Gezegen Mehmet'in HDP ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sorusuna verdiği yanıtla sosyal medyada gündem oldu.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/14/iecrop/imamoglu-foto-caps_16_9_1584186859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglunun-gezegen-mehmet-verdigi-yanit-sosyal-medyada-gundem-oldu-5679704/"]