İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun."

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, 1'i tutuklu 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada bugün karar çıkmıştı.

Mahkeme salonunda bulunan 9 sanık tüm suçlamalardan beraat ederken, ifadesi alınmayan 7 sanığın dosyası ise ayrılmıştı. Mahkeme 7 sanığın hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırmış ve ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

[old_news_related_template title="Gezi davasında karar: 9 sanık beraat etti! 7 sanığın dosyası ayrıldı" desc="Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti davanın tek tutuklu sanığı olan iş insanı Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, aralarında Can Dündar, Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 7 sanığın ise haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/18/iecrop/gezi_16_9_1582009663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/gezi-parki-davasinda-karar-cikmasi-bekleniyor-5631608/"]