İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde meydana gelen uçak kazasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulan kriz masasında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.



Olayla ilgili bilgileri alan ve koordinasyon toplantısına katılan İmamoğlu, daha sonra sırasıyla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne ziyaretlerde bulundu.

"KADERE İNANIRIM"

Hastane yetkililerden tedavileri devam eden vatandaşlarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, durumları iyi olan yaralılar ve yakınlarıyla görüştü.



“Geçmiş olsun” dileklerini ileten İmamoğlu, yaralılarla sohbet ederek moral vermeye çalıştı. “Kadere inanırım” diyen bir kazazede, cep telefonundan babasının İmamoğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafını İBB Başkanı’na gösterdi.

İmamoğlu, olayda yaralanan turistlerle de bir süre görüştü ve sorunlarını dinledi.

[old_news_related_template title="İmamoğlu: Bu şehre ihanet edeceklere asla müsaade etmeyeceğiz" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 gün boyunca sürecek olan 'Yeşil Alanlar Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yaptı. Maliyeti yüksek ve alt yapısı ithal ürünlerden oluşan süs bitkilerinin kente yıllık maliyetinin 25 milyon TL olduğunu kaydeden İmamoğlu, 'Ama onun yerine diktiğiniz, 2-3 metre boyundaki bir ağacın, 10-15 sene sonra kocaman bir gövdeli ağaca dönüşmesi, beni dünyanın en bahtiyar belediye başkanı yapar. Ama milyonları akıttığımız bir çiçek bahçesi, benim içimi kurutur' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/05/iecrop/imamoglu-dha_16_9_1580913479.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglu-bu-sehre-ihanet-edeceklere-asla-musaade-etmeyecegiz-5608514/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Sabiha Gökçen'de uçak pistten çıktı! 1 ölü 157 yaralı var" desc="Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeye çalışan İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayoları'na ait uçağın pistten çıktığı belirtildi. Kaza sonrası havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplam 157 kişinin yaralandığını 1 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/05/iecrop/sabiha-gokcen-dha1_10580980_16_9_1580925504.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sabiha-gokcende-ucak-pistten-cikti-5608629/"]