İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak sokağa çıkma yasağı ile ilgili ilgili yeni bir çağrıda bulundu.

İmamoğlu, 23 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasındaki zaman dilimini “Evde Kal” çağrısıyla fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Alınacak uzun süreli karantina kararının, İstanbul ve Türkiye için büyük fırsat olacağını belirten İmamoğlu şu çağrıyı yaptı:

*  Bilim insanları bir şeyin altını çiziyor; iki günlük süreçle siz bu anlamda bir karantina sürecini tam anlamıyla yerine getirmemiş oluyorsunuz ve ne yazık ki tam da istenilen faydayı elde etmiyoruz. 23 Nisan ile başlayan günlerde içine 1 Mayıs’ı da katarsak 4 Mayıs’a kadar 11 gün yapıyor.

* 11 gün boyunca aslında 5 günü mesai olacak, 1 Mayıs da tatil. 5 günü mesai olmak üzere 11 gün için  biz ‘Evde kal’ çağrısı yapabiliriz. Sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir. Lütfen, 23 Nisan ve 4 Mayıs’a kadar ki bu süreçte sadece 5 günlük mesainin olacağı bu süreci bir fırsata çevirelim.  Hem İstanbul adına hem Türkiye’miz adına.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan önemli yardım açıklaması" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin corona virüsü nedeniyle başlattığı yardım kampanyasına dair Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, yardımların devam ettiğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/detay-kopya-5_16_9_1587378864.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundan-onemli-yardim-aciklamasi-5760821/"]