Tahir Ömürov adlı bir kişi, dün Türkiye'de gündelik işçi olarak çalışan Türkmenistan uyruklu arkadaşları Esger Allanazarov (31), Narmurat Egamberdiyev (37), Eresh Kuzyvey (48) ve Doskabul P.'den haber alamadığını belirterek durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlatırken, tespit edilen adreslere giren emniyet ekipleri, Türkmenistan uyruklu 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. 1 kişinin ise zehirlenmeye bağlı olarak Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Söz konusu evlerdeki incelemelerini sürdüren polis, hayatını kaybeden kişilerin alkolü yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgınından korunabilmek için tükettiklerinden şüpheleniyor.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine dün Telsiz mahallesi ve Merkezefendi'deki iki ayrı adrese baskın düzenleyen emniyet ekipleri, hayatını kaybeden kişilere sahte alkolü temin ettiği ileri sürülen Türkmenistan uyruklu İlham Dosanov ve Anvar Alymov isimli 2 kişiyi gözaltına aldı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Doskabul P.'nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

Baskın yapılan adreslerde çeşitli türde 14 litre sahte alkol ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin, ilerleyen saatlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

AYNI OLAY İRAN'DA DA YAŞANDI

Bu arada İran'da da sahte içki tüketen 500'ü aşkın kişi zehirlenerek hastanelere başvururken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 150'yi geçmişti. (İHA)


[old_news_related_template title="Son dakika... Komşu'dan kahreden corona haberi! 147 kişi daha öldü, vaka sayısı fırladı" desc="Çin'in Wuhan şehrinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve haftalar içerisinde küresel bir sağlık krizine dönüşen corona virüsü can almaya devam ediyor. İran'da enfekte vaka sayısı fırlarken, 147 kişinin hayatı kaybettiği açıklandı. İspanya'da ise ölü sayısı 558'e yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-komsudan-kahreden-corona-haberi-147-kisi-daha-oldu-5686574/"]