İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararı tanımaması sonrası AYM Üyesi Engin Yıldırım sosyal medyadan AYM binasının fotoğrafını paylaşarak “ışıklar yanıyor” ifadelerini kullandı.

Bir süre sonra sosyal medya hesabından ikinci bir paylaşım yapan Yıldırım “‘Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı da Yıldırım'ın paylaşımına gönderme yaparak, "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajıyla bakanlığın fotoğraflarını paylaştı.

AYM üyesi Yıldırım'ın ve İçişleri Bakanlığı'nın ışıklı fotoğraf düellosuna bir tepki de MHP'den geldi...

MHP'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, MHP'nin sembolü 3 hilal ve yanan ışıklar yer aldı.



[old_news_related_template title=" Anayasa Mahkemesi'nde kritik toplantı! 'Işıklar yanıyor' mesajı sonrası..." desc="Son dönemde siyasiler tarafından hedef tahtasına oturtulan ve aldığı Enis Berberoğlu kararı dün yerel mahkeme tarafından uygulanmayan Anayasa Mahkemesi (AYM) olağanüstü toplanıyor. Dün akşam saatlerinde bir üyesinin yaptığı sosyal medya paylaşımı tartışılan Anayasa Mahkemesi'nin toplantısı saat 14.00'de başlayacak" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/14/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1602657699.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/anayasa-mahkemesinde-kritik-toplanti-6080153/"]