Tüm dünyayı etkisi altına alan coronaya karşı alınan tedbirler kapsamında 15 Haziran’a kadar nöbet sistemi ile çalışması kararlaştırılan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bugün itibari yargısal süreç ve duruşmalar başladı.

FOTO: İHA


Sabahın erken saatlerinden itibaren adliyeye gelen vatandaşlar, giriş kapılarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

FOTO: SÖZCÜ

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI


Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı kuyrukta bekleyen vatandaşlar, görevlilerce ateşleri ölçüldükten ve adliyeye giriş yapan vatandaşlar sayılarak içeri alındı.




FOTO: İHA


Duruşmaların yoğunluk gösterdiği günlerden biri olan bugün de adliye corona virüs salgınından önceki kalabalığını aratmadı.

FOTO: SÖZCÜ


ANADOLU ADLİYESİ

İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde de bugün duruşmalar başladı. Sabahın erken saatlerinde adliyeye gelen vatandaşlar, yüzlerce metrelik kuyruklar oluşturdu.

FOTO: SÖZCÜ


Adliyeye giriş yapanların ateşini ölçen güvenlik görevlileri sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılarda bulunurken, bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü.

FOTO: SÖZCÜ


BOŞLUK BIRAKILARAK OTURULACAK

Sosyal mesafenin korunmasına yönelik bir dizi tedbirlerin alındığı Anadolu Adliye’sinde, duruşma salonlarında da boşluk bırakacak şekilde oturulması konusunda uyarı yazıları asıldı.

FOTO: SÖZCÜ


Asansörlere ise en fazla 4 kişinin binmesine yönelik uyarı işaretleri konulurken, çeşitli noktalara ise dezenfektanlar yerleştirildi. Öte yandan icra dairelerinde de yoğunluklar oluştu.

ANTALYA 

Antalya'da adliye önünde uzun kuyruklar oluştu. Sosyal mesafe kuralına dikkat etmedikleri görülen vatandaşlar, belgelerine bakıldıktan sonra ateşleri ölçülüp, içeri alındı.

FOTO: DHA


MERSİN

Mersin Adalet Sarayı'na corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında maskesiz girilmesi yasaklandı. Mersin Adalet Sarayı önünde, sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu.

FOTO: DHA


ANKARA

Ankara Adliyesi önünde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında adliyede birçok önlem alındı. Bu kapsamda vatandaşlar, ateşleri ölçülerek içeriye alınırken, belgeleri de kontrol edildi.

FOTO: DHA