Beş ilin emniyet müdürlerinin atamalarını içeren kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Niğde ve Gümüşhane'nin il emniyet müdürleri değişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı; Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

Mustafa Çalışkan, 2 Eylül 2015'ten beri İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyor. (FOTO: DepoPhotos)


Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne; Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne; Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne; Polis Başmüfettişi Celal Taşçı, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Zafer Aktaş, 27 Aralık 2018'den beri Adana İl Emniyet Müdürü olarak görev yapıyor. (FOTO: İHA)


15 TEMMUZ GAZİSİ ASLAN, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. 15 Temmuz'da 2016'daki hain darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'nda rehin alınan Turgut Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve gazi unvanı almıştı.

TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından biri oldu. (FOTO: DepoPhotos)


Devlet Övünç Madalyası sahibi olan Turgut Aslan, geçirdiği ağır ameliyatlarla hayata tutundu ve taburcu olur olmaz görevine devam etti.