Polisi harekete geçiren olay, Fatih Beyazıt’ta bulunan bir döviz bürosu sahibinin şikayetiyle ortaya çıtı.

İddiaya göre, iş yerini ortaklarıyla birlikte işleten İ.C., 14 Aralık’ta gelen 1 milyon doları 13 yıldır yanında çalışan kuzeni Mehmet C.’ye vererek bankaya yatırmasını istedi. Ancak Mehmet C. paraları aldıktan sonra ortadan kayboldu. İ.C., kuzenine telefonla ulaşamayınca, bankaya giderek kuzeni hakkında bilgi almak istedi. Paranın yatırılmadığını öğrenen İ.C., bir süre bekledikten sonra emniyete giderek polis ekiplerinden yardım istedi.

SİLİVRİ’DE YAKALANDI

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Mehmet C.’nin taksici olan bir akrabasıyla Silivri’ye gittiğini belirledi. Araştırmalarda, Mehmet C. saklandığı adreste göz altına alındı.

TAKSİCİ AKRABASINA 100 BİN DOLAR

Emniyette ifadesi alınan şüphelinin, 1 milyon doların geleceğini günler öncesinden bildiğini ve plan yaptığını söylediği öne sürüldü. İddiaya göre, Mehmet C., akrabası olan taksici Serkan K.’yı bir gün öncesinde çağırdı. Kendisini Silivri’ye bırakan Serkan K.’ya 100 bin dolar verdi.

ARSA, VİLLA, OTOMOBİL

Kuzeninden vurgun yaptığı paranın 255 bin dolarıyla Sezai Ö. ile ortak villa alan şüphelinin, 63 bin doları arsa, 73 bin doları ise lüks bir otomobil için harcadığı belirlendi. Kendisini savunması için 50 bin dolara avukat tuttuğunu belirten şüphelinin ifadelerinin ardından 8 şüpheli daha gözaltına alındı.

3’Ü TUTUKLANDI

Mehmet C. ve 8 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet C., taksici Serkan K. ve Mehmet C.’nin ortak villa aldığı Sezai Ö. tutuklanırken, 7 şüpheli serbest bırakıldı.