İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Temmuz ayında bir matbaaya düzenlediği baskında 271 milyon dolar sahte para ele geçirmişti. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden birinin FETÖ’den ihraç edilen bir komiser olduğu belirlenmişti. Soruşturmayı genişleten polis yeni bilgilere ulaştı. Araştırmalarda sahte para basan şebekenin elebaşının Ali A.’yı yurtdışına kaçmak isterken Edirne’de yakaladı.

KARDEŞİ DEVRALDI


Büyükçekmece Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Hasan Onur Doğan’ın yürüttüğü soruşturmaya gizlilik içerisinde devam edildi. Araştırmalarda, sahte para konusunda FETÖ şüphesi daha da derinleşti. Teknik ve fiziki takip çalışmalarında, Ali A.’nın kardeşi Ömer A.’nın elebaşılığında yeni bir sahte para basımı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Çalışmaların ardından 7 Ocak’ta Kağıthane ve Sarıyer’de iki matbaaya baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalandı.

Kolilerde ele geçirilen daha kesimi yapılmamış dolarlara el konuldu. Foto: DHA

GERÇEĞİNDEN AYIRMAK ZOR


Mali polisin yaptığı aramalarda, kesime hazır 127 milyon 500 bin dolar sahte para ele geçirildi. Sahte paraların FETÖ yöneticilerin talimatıyla bastırıldığı öne sürüldü. Gerçeğinden ayırt edilmesinin çok güç olduğu belirtilen paraların FETÖ’nün Afrika ve Güney Amerika’daki yapılarına gönderilmesinin planlandığı belirtildi.

DÖRDÜ TUTUKLANDI


Polisin çökerttiği plan başarısız olurken, gözaltına alınan 8 şüpheli işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden Ömer A.’nın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol hükmü uygulandı. Şüphelilerin FETÖ bağlantısıyla ilgili araştırılmanın devam ettiği öğrenildi.