Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki evden sürekli sesler geldiği ihbarı üzerine emniyet ekipleri harekete geçti. Adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri evin her yerine dizilmiş çuvallar dolusu molozla karşılaştı.

Evin içerisinde arama yapan polis, salonda bir kazı çalışması olduğunu ve kuyudan dışarıya çıkan bir havalandırma düzeneği olduğunu belirledi.

[caption id="attachment_5933276" align="alignnone" width="879"] Foto: DHA[/caption]

DEFİNE ARAMAK İÇİN KUYU KAZDILAR

Polis ekipleri, kuyunun define aramak için açıldığını tespit etti. Yaklaşık 7 yıldır evde kiracı olan Leyla T. , kuyunun başında bekleyen Aydın T., Semih Ş. ve kuyunun içerisinden çıkartılan Adem B. , Ratif Y. ile Serhat Ç. gözaltına alındı.

Şüphelilerin yaklaşık 3 ayda kuyuyu 21 metre derinliğinde kazdıkları ve herhangi bir değerli eşya bulamadıkları belirlendi.

[caption id="attachment_5933278" align="alignnone" width="879"] Foto: DHA[/caption]

RÜYADAN ETKİLENEREK SALONU KAZMIŞ

Öte yandan Leyla T.'nin vefat eden annesinin geçmişte rüyasında evin altından ak sakallı bir dedenin 'Beni kurtarın buradan çıkartın' diye seslendiğini gördüğünü ve annesinin vefatının ardından bu rüyanın etkisinde kalarak kazı çalışması başlattığını söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Ev ise zabıta ekiplerince mühürlendi. (DHA)

[old_news_related_template title="Define sevdası kötü bitti!" desc="Bursa'da define aramak için indikleri vadide dinamit patlatan iki kişi yaralanarak mahsur kaldı. Kayalıklardan zorlukla kurtarılan iki defineci, hastaneye kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/14/iecrop/fotodha.bursa__16_9_1594725551.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/define-sevdasi-kotu-bitti-5930585/"]